SON DAKİKA
Hava Durumu

İdeal Gençlik Hareketi üyeleri Edebali'yi ziyaret etti

Yıldırım Belediyesi'nin hayata geçirdiği İdeal Gençlik Hareketi çerçevesinde İspanya seyahati kazanan gençler, gezilerini tamamlayarak Y

Haber Giriş Tarihi: 12.09.2018 15:03
Haber Güncellenme Tarihi: 12.09.2018 16:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
İdeal Gençlik Hareketi üyeleri Edebali'yi ziyaret etti
Yıldırım Belediyesi'nin hayata geçirdiği İdeal Gençlik Hareketi çerçevesinde İspanya seyahati kazanan gençler, gezilerini tamamlayarak Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali'ye konuk oldu. 

Yıldırım Belediyesi’nin gençler arasındaki bireysel ve toplumsal farkındalıkları arttırarak, yardımlaşma, paylaşım gibi değerlerin sürekli hale getirilmesi hedefiyle hayata geçirdiği İdeal Gençlik Hareketi’nde, yapılan kura çekimi sonrası İspanya seyahati kazanan gençler, gezilerini tamamlayarak Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali’ye teşekkür ziyaretinde bulundu. 4 gece 5 gün süren gezide İspanya’nın başkenti Madrid’in yanı sıra, Malaga, Sevilla, Granada ve Cordoba şehirlerini gezen platform üyelerini Planlama ve Kentsel Gelişim Merkezi’nde ağırlayan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Bir ülkeye gidip oradaki kültürü yakından tanımak, alışkanlıklarını görmek insana değer katıyor. Özellikle seyahatin büyük bölümünü kapsayan Endülüs Bölgesi, uzun yıllar Müslümanların egemenliğinde kalmış, tarihi ve kültürel bir mirasa ev sahipliği yapmış önemli bir yer. Avrupalılar Orta Çağ’ın karanlığını yaşarken, Endülüs Emevileri döneminde bilim yuvası olan, yüz binlerce kitabın yer aldığı kütüphaneye sahip ve günümüze önemli eserlerin kaldığı bölge İslam Dünyası için bir değer. Gençlerimizin bu mirası yakından görmeleri, o döneme ait eserleri incelemeleri kendileri için büyük bir kazanımdır” dedi.



"Eğitime, bilime, teknolojiye önem verelim, üretken olalım"

İdeal Gençlik Hareketi’nin, toplumun değerlerine sahip çıkan, üreten ve projeler geliştiren duyarlı bir nesil oluşturma adına atılan önemli bir adım olduğunu vurgulayan Başkan Edebali, “Gençlerimizin toplumsal olaylara duyarlı, çağı yakalayan ve yönetimde söz sahibi olan bir nesil halinde yetişmesi için oluşturduğumuz İdeal Gençlik Hareketi, Yıldırımlı kimliğiyle birlikte yaşama kültürünü bilen, projeler üreten önemli bir oluşum. Günümüzde gençlerimizin karşılaştığı önemli sorunların başında gelen madde bağımlılığıyla etkin mücadelede, gençlerimizi sporla, sanatla, bilimle iç içe yetiştirerek, çevreye, insanlara, doğaya duyarlı, potansiyelini kullanan nesiller olarak geliştirmeyi sorumluluk alanlarımız içerisinde görüyoruz. Eğitime, bilime, teknolojiye önem verelim üretken olalım. Molla Yegan Kültür Merkezimiz, tamamlandığında İdeal Gençlik Hareketi’nin karargahı olacak. Bu platform sürdürebilir olarak nesilden nesile aktarılan bir çalışma haline gelecek. Yaptığınız özverili çalışmaların neticesinde gerçekleştirdiğiniz seyahatin sizlere unutamayacağınız anılar kazandırmış olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.


İdeal Gençlik Hareketi üyeleri, gerçekleştirilen İspanya Endülüs gezisine olan katkılarından dolayı Başkan İsmail Hakkı Edebali’ye teşekkür ederek, Endülüs’ün önemli bir simgesi olan El Hamra Sarayı’nın maketini takdim etti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.