SON DAKİKA
Hava Durumu

İDO'nun rakibi Hüdavendigar suya indi...

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Norveç’ten alınan 319 yolcu kapasiteli Hüdavendigar isimli deniz otobüsü, Tuzla Tersanesi’nde bakım

Haber Giriş Tarihi: 23.10.2012 11:59
Haber Güncellenme Tarihi: 23.10.2012 12:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Norveç’ten alınan 319 yolcu kapasiteli Hüdavendigar isimli deniz otobüsü, Tuzla Tersanesi’nde bakıma alındı. 

Özelleştirmenin ardından İDO’da yaşanan esnek tarifelerine yönelik olarak artan tepkiler üzerine Bursa ile İstanbul arasında deniz ulaşımını sağlamak amacıyla çalışma başlatan Bursa Büyükşehir Belediyesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Hatları İşletmesi’nden Kabataş iskelesinin kullanımına yönelik sözleşmenin imzalanmasının ardından ilk gemiyi de satın aldı. Norveç’ten alınan 319 yolcu kapasiteli Hüdavendigar isimli deniz otobüsü, İstanbul Haydarpaşa Liman İşletmesi’ne getirildi. Burada gümrük kontrolleri yapılan gemi, daha sonra bakım için Tuzla Tersanesi’ne götürüldü.

Bursa’nın ilk deniz otobüsü olan Hüdavendigar’ı, Haydarpaşa Limanı’nda inceleyen Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, 2 gemi daha alınmasıyla ilgili de anlaşma safhasında olduklarını söyledi. Diğer gemilerin alınmasının ardından hemen seferlerin başlatılacağını ifade eden Başkan Altepe, deniz otobüsünün içini gezdi. Yolcu koltukları ve kaptan köşkünü inceleyen Başkan Altepe, geminin yeni olduğunu, küçük bakımlarla modern ve konforlu bir hal alacağını söyledi. Çalışmalar hakkında Buruluş Genel Müdürü Levent Fidansoy’dan bilgiler alan Başkan Altepe, “Bizim hedefimiz kar etmek değil. Bunun için de en iyi hizmeti vermek amacıyla tüm hazırlıklarımızı tam olarak yapmak istiyoruz. Gemilerimizin bakımlarını, gerekli düzenlemelerini yapıp, yolcu taşımaya başlayacağız” dedi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.