SON DAKİKA
Hava Durumu

İDO'nun zamları meclis gündeminde

CHP Bursa Milletvekili Turhan Tayan, şu anda tekel konumunda bulunan İDO’nun özelleştirilmesinin ardından yapılan zamları meclis gündemine ta

Haber Giriş Tarihi: 13.06.2012 11:54
Haber Güncellenme Tarihi: 13.06.2012 12:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
CHP Bursa Milletvekili Turhan Tayan, şu anda tekel konumunda bulunan İDO’nun özelleştirilmesinin ardından yapılan zamları meclis gündemine taşıyarak Denizcilik, Ulaştırma ve Haberleşme Bakanı Binalı Yıldırım’a soru önergesi verdi. 

İstanbul Deniz Otobüsleri’nin (İDO) özelleştirilmesinin ardından esnek fiyat politikası adı altında mevzuata aykırı işlemler yapıldığına dair vatandaşların şikâyetleri günden güne artıyor. 31 Mayıs 2012 tarihinden itibaren İDO feribot seferleri için telefon veya kötü bir sisteme sahip olan internet sitesi yoluyla bilet rezervasyonu yaptırmak isteyenlerden kimlik ve ikametgâh bilgilerinin tamamı isteniyor, aynı zamanda araç şoförü için de bilet alınması mecburiyetinin yanı sıra yolcular 4 TL hizmet bedeli ödemek zorunda bırakılıyor.

“İDO REKABETTEN UZAK TEKELCİ BİR NİTELİĞE BÜRÜNDÜ”
Sorunu Ankara’ya taşıyarak Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’a konuyla ilgili bir soru önergesi veren CHP Bursa Milletvekili Turhan Tayan, İDO’nun özelleştirmeden sonra kamusal niteliğini kaybederek, rekabetten uzak tekelci bir niteliğe büründüğünü ifade etti.
Gişelerden işlem yapmak isteyenlerin tek bir gişenin çalışmasından dolayı uzun kuyruklar oluşturduğunu kaydeden Turhan Tayan, “İnsanlar tek bir gişenin çalıştığı iskeleye yığılıyorlar. Ayrıca bilet kalmama ve uzun bekleme riskine karşılık adeta yüzde 40 fark vererek ekspres biniş bileti almaya zorlanıyorlar. Cam kenarındaki koltuklar için de 5 TL fark alınmakta ve bu durumlar vatandaş tarafından adeta soygun olarak görülmektedir” dedi.


“DEVLET BU HUKUKSUZLUĞU DENETİMİ ALTINA ALMALI”
İDO seferlerinin işletilebilmesi için Bursa’nın kent olarak önemli bir katkı ortaya koyduğunu ve özveride bulunduğunu söyleyen Tayan, İDO’nun şu anda tam bir keyfilik içinde istediği gibi fiyat ve tarife belirlemekte olduğunu ve akla hayale gelmeyen, benzeri olmayan değişik isimler altında hizmet bedelleri uyguladığını dile getirdi.

“Devlet, bu keyfiliği ve hukuksuzluğu mutlaka denetim altına almalıdır” diyen CHP Milletvekili verdiği önergede şu soruları sordu:
“İDO’nun tarife değişiklikleri ile ilgili yasal hak ve şartları nedir? Bakanlığınızca İDO denetlenmekte midir? İDO’nun rekabete kapalı bu uygulamalarına Bakanlık olarak her hangi bir yaptırımınız var mıdır? Her gün yeni yeni hiç beklenmeyen bir takım uygulamalara başvurulmasının bir müeyyidesi yok mudur? İDO yönetiminin keyfi kararlarına karşı vatandaşın başvuracağı kurum neresidir?”
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.