SON DAKİKA
Hava Durumu

İftar Telaşında Hırsızlara Dikkat

Bursa Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya, hırsızların iftar ve sahur telaşı ile bayram alışverişlerinde fırsat kolladığını belirterek, "Yorg

Haber Giriş Tarihi: 15.07.2013 13:02
Haber Güncellenme Tarihi: 15.07.2013 14:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
İftar Telaşında Hırsızlara Dikkat
Bursa Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya, hırsızların iftar ve sahur telaşı ile bayram alışverişlerinde fırsat kolladığını belirterek, "Yorgun, dalgın ve rehavet içindeyken alışverişe çıkmayın" uyarısında bulundu. 


Bursa Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya, Ramazan ayı ile birlikte vatandaşları, hırsızlık, yankesicilik ve dolandırıcılık olaylarına karşı uyardı. Hırsızların, iftar ve teravih telaşından yararlanarak, dolandırıcıların da hayır yapma bahanesiyle vatandaşların para ya da değerli eşyalarını alabilecekleri bildirildi. Vatandaşların iftar alışverişi ve teravih namazı için evden ayrılmaları, sahurda hazırlık yapılırken mutfak kısmında bulunulması ve diğer odaların gözardı edilmesinden hırsızlıkların olabileceği belirtildi.
Oruç nedeniyle yorgun, dalgın ve rehavet içinde olan ve Ramazan ayında manevi duygular içinde bulunan vatandaşların, 'hayır işleri yapma' bahanesiyle kandırılmaya müsait bir ruh hali sergilemesinin de dolandırıcılık olaylarının artmasına sebep olduğu bildirildi. Emniyet Müdürü Kahya, "Suç oranları Ramazan ayında düşüyor ancak özellikle iftar ve sahur vaktinde hırsızlık olayları meydana gelebiliyor. Vatandaşlarımız rehavete kapılmasın, tedbirlerini alsın. Polis olarak 24 saat sokaklardayız. Vatandaşlarımız şüphelendikleri durumlarda hemen bizi arasın. Yapılacak kısa alışverişlerde, park yerlerinde, cadde kenarlarında ya da ıssız yerlerde otomobil kapılarını ve camlarını açık bırakmayın. İftar saati evinize yetişmek için acele ederken yankesicilere karşı dikkatli olun. Teravih namazı için camiye giderken değerli eşyalarınızı ya da paralarınızı korumaya alın. Camiye giderken mümkün olduğunca ayakkabılarınızı poşetleyin içeri alın" dedi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.