SON DAKİKA
Hava Durumu

İhanet gecesi büyük ihmal!

İşgal ve ihanet gecesi Bursa’daki kalkışma, Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Seyfullah Saldık’ın Garnizon’a gidip iradeyi ele almasın

Haber Giriş Tarihi: 17.07.2017 22:20
Haber Güncellenme Tarihi: 17.07.2017 23:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
İhanet gecesi büyük ihmal!
İşgal ve ihanet gecesi Bursa’daki kalkışma, Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Seyfullah Saldık’ın Garnizon’a gidip iradeyi ele almasının yanı sıra Cumhuriyet Başsavcısı Abdülkadir Şahin’in istenen gözaltı emrini çok ivedi halde vermesiyle engellendi. Osmangazi Jandarma’ya gözaltı için giden polisler, büyük bir ihmalle imza atarak darbeci Albay Yurdakul Akkuş’a 35 dakika süresince görüşme yapmasına izin verdi.

Kalkışma gecesi süratle Bursa Garnizon’a giderek duruma el koyan Bursa Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Seyfullah Saldık’ın darbeci Astsubayı tartakladığı ve darbeci Albay Yurdakul Akkuş’u kolundan tutup garnizondan attığı sırada, Bursa Cumhuriyet Başsavcısı Abdülkadir Şahin, cep telefonu ile Saldık Paşa’yı aradı. Ancak Saldık Paşa’nın telefonu odasında olduğu için telefon yanıtsız kaldı. Darbeciyi garnizondan attıktan sonra telefonunu alan Saldık Paşa, aramayı görüp Başsavcıyı aradı. Başsavcı Şahin’e yaşananlar hakkında bilgi veren Tümgeneral Seyfullah Saldık, darbeci albay sözde sıkıyönetim komutanı Yurdakul Akkuş için gözaltı isteğinde bulundu. Başsavcı Şahin, gözaltı emrini çıkaracağını söyledi. Öyle de yaptı. Telefon görüşmesinin hemen ardından gözaltı kararını gönderdi.

SALDIK PAŞA VALİYİ BİLGİLENDİRDİ

Başsavcının ardından Vali İzzettin Küçük’ü arayan Tümgeneral Seyfullah Saldık, Küçük’e yaşananları anlattı. Vali Küçük’ten gözaltı için polis ekibi istedi. Vali Küçük de “Talimat vereyim gereğini yapın” cevabın verdi. Paşa daha sonra Emniyet Müdür vekili Vehbi Karadağ’ı arayarak durumu anlattı. Osmangazi İlçe Jandarma’da tedbir aldı. Karadağ’a her türlü tedbiri aldığını söyleyen Saldık Paşa, Şevket Soyer yüzbaşının orada gelen ekiplere yardımcı olacağını da ifade etti.

AKKUŞ OSMANGAZİ JANDARMA’DA

Saldık Paşa’nın kolundan tutup garnizondan attığı darbeci Albay Akkuş, Osmangazi Jandarma’ya geçti. Ancak Darbeci Akkuş’un Osmangazi’ye geçtiği haberini alan Saldık Paşa, Yüzbaşı Şevket Soyer’e ulaşarak onunda Osmangazi’de olmasını ve gözaltı yapacak polise yardımcı olması emrini verdi.

SOYER YÜZBAŞI EKİBİ KARŞILIYOR

Tümgeneral Seyfullah Saldık’ı emrine uyan Yüzbaşı Şevket Soyer, yanına Yüzbaşı Ali Bülbül’ü de alarak Osmangazi Nizamiyesi’nde gelen polis ekiplerini karşıladı. Oradaki askeri personele de Bölge Komutanı Saldık’ın emrini aktaran Soyer, zorluk çıkarılmaması talimatını verdi. Yüzbaşı Soyer, gelen emniyet ekibine eşlik ederek onları ikinci kattaki Darbeci Akkuş’un yanına götürdü. Darbece albay Akkuş, saat 00.30 sıralarında gözaltına alınarak Acemler Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

AKKUŞ GÖRÜŞME YAPIYOR

Gelen ekibe Vali ve Emniyet Müdürü ile görüşeceğini söyleyen Akkuş’a anlaşılmaz bir şekilde telefon görüşmelerini yapmasına müsaade edildi. Akkuş, önce Vali İzzettin Küçük’ü aradı. İddiaya göre Vali Küçük’ün bu görüşme sırasında darbeci albayı ikna etmek için “Çocuklarını da al bize gel” dedi. Darbeci Albay, Vali’den düşünmek için süre istedi. Sonra Emniyet Müdür vekili ile görüşen darbeci Albay’ı bu kez Vali arayıp kararını sordu. Albay, “Bu işi sabaha bırakalım” diyip telefonu kapattı. Tam 35 dakika süren bu sürecin ardından polisler Akkuş’u aldı.  Gözaltı kararı olan darbeci albaya polis ekiplerinin kelepçe takmaması ve sanki ziyarete gidiyormuş rahatlığında götürülmesine nasıl müsaade edildiği anlaşılamadı.

VALİ BAŞSAVCININ YANINA GİTTİ

Seyfullah Saldık ve diğer kurumların verdiği destekle Bursa’daki kalkışma kısa sürede bertaraf edilirken, ihanet gecesi ilk gözaltı da Bursa’daki darbeci Akkuş’a yapılmış oldu.  Darbe gecesi saat 1-30’a kadar konuttan gelişmeleri takip eden Vali İzzettin Küçük, daha sonra Adalet Sarayı’na geçti. Orada Başsavcı Abdülkadir Şahin’in odasına geçen Vali Küçük, sabaha kadar burada gelişmeleri takip etti. Saldık Paşa, gözaltı yapıldıktan sonra Vali Küçük’ü de arayarak tüm gelişmeleri aktardı. Yine, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’yi arayan Saldık Paşa, “Biz Bursa’da darbeyi önledik. Halkımıza müjdeyi ver. Halkımızın emrindeyiz” dedi.

Yarın: Saldık Paşa’ya kumpas kuruluyor…

 

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.