SON DAKİKA
Hava Durumu

İHH Genel Başkan Yardımcısı Oruç tan Filistin açıklaması

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Oruç, Filistin’de yaşanan gelişmelerle ilgili konuş

Haber Giriş Tarihi: 23.07.2014 15:51
Haber Güncellenme Tarihi: 23.07.2014 16:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
İHH Genel Başkan Yardımcısı Oruç tan Filistin açıklaması
İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Oruç, Filistin’de yaşanan gelişmelerle ilgili konuşarak, “Artık ölümü, bombalamayı sadece Gazze yaşamıyor. Şimdi İsrail’in işgal ettiği Filistin topraklarındaki bütün Yahudiler de sığınaklarda yaşamanın ne olduğunu, gelen bombaları, sirenleri, askerlerinin ölüşünü yaşıyorlar” dedi.
İHH Genel Başkan Yardımcısı Oruç, Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ‘Temaşa-i Ramazan’ etkinliklerinde gerçekleştirilen ‘Filistin Dayanışma Gecesi’ne katıldı. Filistin’de yaşanan gelişmelere dünyanın sessiz kaldığını ifade eden Oruç, “Ses çıkarmıyorlar ama konuşması gerekenler konuşuyor. Gazze'dekiler bize gerekli müjdeleri arka arkaya veriyorlar. Tal Aviv’de Mavi Marmara dönemi sonrası bizi bir dönem misafir ettikleri havaalanında soba borusu dedikleri, önemsemedikleri füzelerin düşmesi sonucunda hava ulaşımı kapatıldı ve ciddi bir zarar gördü. Konuşanlar konuşuyor. İsrail de şimdi ölümün, bomba patlamasının, savaşın ne olduğunu yakından görüyor” açıklamasını yaptı.

“FİLİSTİN’DEKİ SAVAŞ ARTIK TARAFLI DEĞİL”
Savaşın artık tek taraflı olmadığını ifade eden Oruç, “Artık ölümü, bombalamayı sadece Gazze yaşamıyor. Şimdi İsrail’in işgal ettiği Filistin topraklarındaki bütün Yahudiler de sığınaklarda yaşamanın ne olduğunu, gelen bombaları, sirenleri, askerlerinin ölüşünü onlarda yaşıyorlar. Susanlar bu dönemde aslında susmuyorlar. İsrail’in yanında hemen arkasında olduklarını bütün güçleriyle bağırıyor. Amerika, Avrupa ve bütün İsrail’in kendini savunduğunu söylüyor ama inşallah zafer yaklaşıyor. Biz 20 senedir Filistin’i takip ediyoruz. Zor, ağır, acı oluyor, çocukların öldüğünü görmek herkesi üzüyor ama zafer yaklaşıyor. Şehit olanlar Allahü Teala'ya gidiyor, geriye kalanlar zafere yaklaşıyor” diye konuştu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.