SON DAKİKA
Hava Durumu

'İHH'nın küçülmesi değil, ümmetin büyümesi umurumuzda'

İHH’nın küçülmesi veya kapanmasının hiç umurlarında olmadığını ifade eden İHH Vakfı Genel Başkanı Bülent Yıldırım, "Bizim için önem

Haber Giriş Tarihi: 08.10.2015 15:21
Haber Güncellenme Tarihi: 08.10.2015 16:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
'İHH'nın küçülmesi değil, ümmetin büyümesi umurumuzda'
İHH’nın küçülmesi veya kapanmasının hiç umurlarında olmadığını ifade eden İHH Vakfı Genel Başkanı Bülent Yıldırım, "Bizim için önemli olan Müslümanların büyümesidir. Ümmetin büyümesi umurumuzda" diye konuştu.
 

Bursa Gönüllü Teşekküllerinin 20 yıldır aralıksız düzenlediği istişare toplantısının bu ay ki konuğu İHH Vakfı Genel Başkanı Bülent Yıldırım oldu. Bursa İHH’nın ev sahipliğinde düzenlenen toplantı Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlarken Bülent Yıldırım yaptığı konuşmasında İHH Vakfı’nın amaç ve hedeflerinden bahsetti. İHH olarak çalışmalara Bosna Savaşı ile başladıklarını belirten Yıldırım, "O dönemlerde baktık ki İslam dünyasının her tarafından bir sıkıntı, bir eksiklik var. İslam dünyası tamamen kan ve gözyaşı içine doğru gidiyor. Ama biz birbirimizi tanımıyoruz. Savaş zamanında uluslararası bir yardım kuruluşu kurmaya karar verdik. Fakat Türkiye’de uluslararası bir yardım kuruluşu kurmak yasaktı. Uluslararası bir yardım kuruluşu açmak bakanlar kurulunun iznine bağlıydı. Bakanlar kurulu, dış işleri bakanlığı onay kararı vermedi. Biz bunun üzerine çok mücadele ettik. O gün izin alamadık ama yılmadık. Hapse girmeyi daha göze alarak çalışmalarımızı sürdürdük. Elhamdülillah bugün birçok yardım kuruluşunun kurulmasına biz öncülük ettik ve ediyoruz. Bizim için önemli olan Müslümanların büyümesidir. Çok açık ve net bir şey söylüyorum. İHH’nın küçülmesi veya kapanması hiç umurumuzda değil. Ümmetin büyümesi umurumuzda" diye konuştu.Bursa İHH Başkanı Hüseyin Kaptan ise 10 yılı geride bırakmanın haklı gururunu yaşadıklarını söyledi. Kaptan, "Yıllık bazda değerlendirildiğinde 10 milyon liralık tutarında yardım organizasyonuna imza atılan çalışma temposu içinde özellikle yetimlere büyük önem verilmektedir. Bursa’mızda 220, yurt dışında da 3 bin 290 olmak üzere toplamda 3 bin 510 yetim çocuğumuza bakıyoruz. Yetim çocukların barınma ve eğitim ihtiyaçlarını karşılanabilmesi adına 4 ülkede yetimhaneler inşa ettik. 5 yıl önce başlayan ve iç savaşın halen devam ettiği Suriye’ye bugüne kadar 212 TIR insani yardım malzemesi gönderdik. Coğrafi şartlar ve çoğu zaman doğuştan var olan katarakt nedeniyle göremeyen Afrika kıtasında yaşayan 2 bin 216 kişinin dünyaya gözünün açılmasına aracı olduk. Binlerce kişiye hayat veren su kuyularından toplamda 280 adet açarak susuz gönüllere ulaştık. Yokluk içindeki mazlum İslam coğrafyalarında sosyal hayatın merkezi haline dönüşen 10 adet cami ve mescidi hizmete açtık. Sel felaketinin ardından adeta haritadan silinen Pakistan’da 86 haneden oluşan bir köy inşa ettik" dedi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.