SON DAKİKA
Hava Durumu

İki kişiyi öldürdü üçüncü cinayetini de itiraf etti

 İnegöl’e bağlı Kurşunlu Beldesinde 10 Ocak 2013 tarihinde iki kişinin ölümü, biri ağır iki kişinin de bıçakla yaralanması olayını g

Haber Giriş Tarihi: 22.01.2013 11:24
Haber Güncellenme Tarihi: 22.01.2013 12:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
 İnegöl’e bağlı Kurşunlu Beldesinde 10 Ocak 2013 tarihinde iki kişinin ölümü, biri ağır iki kişinin de bıçakla yaralanması olayını gerçekleştirdiği iddiasıyla aranan katil zanlısının, aynı zamanda 29 Ekim 2012 tarihinden beri kayıp olan İrfan Mentiş’in katili olduğu ortaya çıktı. İrfan Mentiş’in cesedi, zanlının polise verdiği ifade doğrultusunda gömüldüğü yerden çıkartıldı. 


İnegöl’e bağlı Kurşunlu Beldesinde 10 Ocak 2013 tarihinde meydana gelen olayda, İnegöl'den Kurşunlu Beldesine giderek restoranda alkol alan 4 kişilik grup kendi aralarında birbirlerinin fotoğraflarını çekerken, kendilerine bakıp güldükleri gerekçesi ile aynı restoranda doğum günü kutlaması yapan beldenin gençleri ile sözlü tartışmaya başladılar. Tartışmaya büyüyerek kavgaya dönüşürken, her iki grup da birbirlerine girdi.
Bu sırada İnegöl'den gelen gruptan bir kişi yanında bulunan bıçağı çekerek karşı grubun üzerine rastgele saldırmaya başladı. Bıçaklı saldırıda Kurşunlu Beldesinde ikamet eden 36 yaşındaki Hasan Zengin, 26 yaşındaki Hakan Duymuş ve 31 yaşındaki İbrahim Uzan ağır, 20 yaşındaki Ali Yoksul ise hafif yaralandı.
Bıçaklı saldırıyı gerçekleştiren 4 kişilik grup geldikleri özel otomobille olay yerinden kaçarak uzaklaşırken, yaralılardan 36. doğum gününü kutlayan su fabrikasında bakım bölümü ustabaşı olarak çalışan 3 çocuk babası Hasan Zengin, acil serviste yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Durumları ağır olan Hakan Duymuş ile İbrahim Uzan hemen ameliyata alındılar. Ölen Hasan Zengin'in kayınbiraderi olan, boynundan ve kalbinden bıçaklanan İbrahim Uzan da ameliyata yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

ÇİFTE CİNAYETİ ARAŞTIRIRKEN KAN İZİ BULDULAR
Olayın ardından geniş çaplı araştırma ve soruşturma başlatan İnegöl Emniyet Müdürlüğü ve Jandarma ekipleri, gözaltına alınan sanıkların ifadeleri doğrultusunda bıçaklama olayını F.T.'nin gerçekleştirdiği bilgisine ulaştı. F.T. , emniyet ve jandarma ekipleri tarafından her yerde aranırken, olayın ardından kaçtıkları 16 JBZ 37 plakalı özel otomobil Bozüyük’te terk edilmiş vaziyette bulundu. Araç içerisinde titiz bir çalışma yürüten olay yeri inceleme ekipleri, aracın bagajında kan izlerine rastladı. Alınan ve laboratuar ortamında incelenen kan örneğinin 29 Ekim 2012 tarihinden beri kayıp olup ailesi tarafından 1 Kasım 2012 tarihinde kayıp başvurusu yaptığı 32 yaşındaki İrfan Mentiş’e ait olduğu belirlendi. . İki olayı birleştirerek titiz bir çalışma yürüten emniyet ve jandarma ekipleri, F.T.'nin arkadaşlarının ifadelerine başvurdu. Gözaltına alınan kişilerden A.B.’nin sorgusunda İrfan Mentiş’i; F.T.'nin öldürüp, bilmedikleri bir yere gömdüğünü ifade ettiği öğrenildi. A.B. ve S.Ç., İrfan Mentiş’in; F.T. tarafından öldürüldükten sonra gömülmesi olayına yardım ettikleri gerekçesiyle tutuklanırken, F.T. iki farklı cinayetten dolayı aranmaya devam edildi.
2003 yılında İnegöl-Yenişehir yolu üzerindeki bir petrol istasyonuna yapılan ve biri pompacı, biri market görevlisi olmak üzere iki kişinin öldürüldüğü silahlı saldırı olayından dolayı bir süre cezaevinde kalan İrfan Mentiş, ailesine "Cerrah Beldesindeki bir düğüne gidiyorum" diye evden çıkarken, bir daha kendisinden haber alınamadı. İrfan Mentiş’in düğünden sonra, aralarında F.T.'nin de bulunduğu arkadaşları ile birlikte İnegöl’e bağlı Cerrah Beldesinin üstündeki alanda alkol almaya gittikleri, daha önce aralarında tartışma yaşanan F.T. tarafından kesme tabir edilen tüfekte vurularak öldürüldüğü ortaya çıktı.
İrfan Mentiş’i öldürdüğü öne sürülen F.T.'nin arkadaşlarına “Bu olay burada kapanmıştır” diyerek, birkaç arkadaşının yardımı ile cesedi İnegöl’e bağlı Ortaköy ile Muratköy köyü arasındaki Dibet mevkii denilen dağ başına götürüp çalılık alana gömdüğü öğrenildi.
Daha öncede, 28 yaşındaki Ali Kemal Güneş'in öldürülüp İnegöl’e bağlı Saadet köyü yakınlarındaki ormanlık alana gömülmesi olayına yardım ettiği gerekçesiyle tutuklanıp bir süre cezaevinde kalan ve üç kişinin öldürülmesi olayı ile ilgili olarak aranan F.T.'nin Hatay’a kadar gidip oradan Suriye’ye geçmek istediği, ancak babasının iknası sonucu İnegöl’e gelerek Jandarma ekiplerine teslim olduğu öğrenildi. Üç kişinin ölümü ile sonuçlanan iki olaydan dolayı aranan F.T., İrfan Mentiş’in öldürülmesi olayı ile ilgili olarak emniyet ekiplerine teslim edildi.
Emniyetteki sorgusunda her iki olayı da gerçekleştirdiğini itiraf ettiği öğrenilen F.T., emniyet ekiplerine İrfan Mentiş’i gömdüğü yeri gösterdi. Dört günden beri İstanbul Emniyet Müdürlüğünden getirilen Ceko isimli Labrador cinsi ceset arama köpeği ile çeşitli bölgelerde aramalar yapan İnegöl ve Bursa Emniyet Müdürlüğü Olay Yeri İnceleme ekipleri, F.T.'nin gösterdiği İnegöl’e bağlı Ortaköy ve Muratbey köyleri arasındaki dağlık alanda kazı yaptı.
Araçlar çıkamadığı için uzun süre yürüyerek varılan bölgede gece vakti yapılan kazıda, İrfan Mentiş’e ait kemikler ve elbiseler bulundu. İnegöl Emniyet Müdürü Murat Sevinç ve Emniyet Müdür Yardımcısı Tuncay Gönültaş’ın da takip ettiği titiz bir şekilde yapılan kazı çalışmalarında çıkan kemik ve elbise parçaları ceset torbasına koyularak İnegöl Devlet Hastanesi morguna getirildi.
F.T. ise, “Ne koyarsan aşına, o gelir kaşığına” diyerek pişman olduğunu söyledi. F.T. emniyetteki sorgusunun ardından, Kurşunlu’daki iki kişinin ölümü ile sonuçlanan bıçaklama olayı ile ilgili jandarma ekiplerine teslim edilecek.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.