SON DAKİKA
Hava Durumu

İki Mahalle Halkının İsyanı

Haber Giriş Tarihi: 08.07.2013 15:31
Haber Güncellenme Tarihi: 08.07.2013 16:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
İki Mahalle Halkının İsyanı
Yıldırım ilçesine bağlı 75. Yıl ve Yiğitler mahallerinde ikamet eden vatandaşlar, orman arazisine inşa edildiği ileri sürülen evlerinden çıkartılmak istenince sokağa döküldü. 


Yiğitler ve 75. Yıl mahalleleri sakinleri, oturdukları evleri boşaltma tehlikesi ile karşı karşıya. Mahalle sakinlerinin ifadesine göre, Orman Bölge Müdürlüğü tarafından 2003 yılında iki mahallede oturan vatandaşların arazilerinin ‘ormana ait’ olduğu iddiasıyla dava açıldı. 10 sene süren davanın ardından mahkeme, evlerin tahliyesine karar verdi. 274 civarında ev bulunan iki mahallede öncelikle 26 kişinin evinin boşaltılması kararlaştırıldı. İlk etapta 6 şahsın evine gelen Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri, vatandaşlara binaları boşaltmaları 5 gün mühlet verdi. Bu mühletin dolmasının ardından bugün tekrar mahalleye gelen Orman Bölge Müdürlüğü yetkilileri, mahalle sakinlerinin tepkisiyle karşılaştı. Vatandaşların tepkisi üzerine yetkililer mahalleden ayrıldı.
Mahalle sakinlerinden Sariye Kaya, “Gidecek yerimiz yok. Yetkililere sesimizi duyurmak istiyoruz. Bu mübarek Ramazan ayında nereye gidelim?” dedi.
Diğer mahalle sakinleri ise, “2003 yılında dava açıldı. Dava bitince bir ay önce yıkım kararı çıkarttılar. Şu an 274 eve tebligat yapıldı. Ama çok daha fazla ev var burada. Hepsi tabulu. 3 katlı, 5 katlı binalar var. Elektrik, su, doğalgaz var, emlak vergisi ödüyoruz” diye konuştular.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.