SON DAKİKA
Hava Durumu

İki yaka el ele

Mudanya Lozan Mübadilleri Derneği, Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları’nın desteğiyle Yunanistan’da gerçekleştireceği serg

Haber Giriş Tarihi: 14.12.2015 15:31
Haber Güncellenme Tarihi: 14.12.2015 16:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
İki yaka el ele
Mudanya Lozan Mübadilleri Derneği, Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları’nın desteğiyle Yunanistan’da gerçekleştireceği sergi ve müzik etkinliğiyle iki yakayı buluşturacak.
 

 

Mudanya Lozan Mübadilleri Derneği Başkanı Hüseyin Türker, Yunanistan’ın Selanik şehrinde 18-20 Aralık tarihlerinde gerçekleştireceği etkinlik öncesinde Burulaş Evi’nde basın açıklaması yaptı. Dernek Sekreteri Volkan Biçer, RUMELİFED 2. Başkanı Adem Serbest ve yönetim kurulu üyeleri ile Bursa Edirneliler Derneği kurucu eski Başkanı Ahmet Güneş’in de hazır bulunduğu toplantıda Başkan Türker, 'İki yaka el ele' adlı projesini tanıttı. Anadolu’dan giden Ortodoks Rumların bıraktıkları evlerden toplanan kapı, pencere ve ahşap tahtaların üzerlerine onların dokularını hissederek ahşap resim sergisi açacaklarını belirten Türker, etkinlikte Türk-Yunan müziklerini içeren Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Çalgıcı Mektebi Orkestrası’nın da bir konser vereceğini duyurdu. Türker, Grand Hotel Palace’da yapılacak etkinliğe katkı sağlayan tüm herkese teşekkür etti.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.