SON DAKİKA
Hava Durumu

İlik nakline kardeşi umut oldu

PASTA KESEREK KUTLADILAR (SALİH BAKICI/BURSA-İHA)

Haber Giriş Tarihi: 22.02.2016 11:41
Haber Güncellenme Tarihi: 22.02.2016 12:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
İlik nakline kardeşi umut oldu
Bursa'da hayata gözlerini açtıktan üç ay sonra “kemik ilik hastalığı” teşhisi konulan ve 7 yıldan beri ilik nakli olmayı bekleyen Ali’ye beklediği umut ışığı kardeşi sayesinde doğdu.
 

 

Hastalık teşhisi konulduğundan beri tedavi gören Sidret-Mesut Karağaç çiftinin çocukları Ali’nin 7 yıllık bekleyişi sona erdi. Doğumundan üç ay sonra İnegöl Devlet Hastanesinde görev yaparken Ali’ye kemik iliği hastalığı teşhisini koyan Çocuk Doktoru Hüseyin Beytekin, küçük Ali’ye müjdeyi de veren isim oldu. İki aydan bu yana özel hastanede tedavisi süren Ali, umudu kardeşinde buldu. Yapılan tetkikler sonucunda 3 yaşındaki Mustafa Karaağaç’ın, ağabeyi olan Ali ile ilik örnekleri uyuştuğu haberi aileyi ve hastane çalışanlarını mutluluk gözyaşlarına boğdu. Hayata tutunması için umut ışığı yanan Ali, doktoru Hüseyin Beytekin, sağlık görevlileri ve ailesi ile birlikte bu güzel haberi pasta keserek kutladılar.



Çocuk Doktoru Hüseyin Beytekin, “Ali’nin, kardeşinden kemik iliği alınarak nakil yapılacak. Yaklaşık 7 yıldan bu yana ilik nakli bekliyordu. Bugün mutlu bir haber aldık. Yapılan tetkiklerde Ali’nin kardeşinin uyumluğu olduğu belirlendi. Yaklaşık iki aydan bu yana Ali’ye tedavi uyguladık. Demir oranını normale indirdik. İlik nakline hazır hale geldi. İstanbul’da özel bir hastanede ilik nakli gerçekleşecek” dedi. İlik nakli olacak 7 yaşındaki Ali Karaağaç’da, “Çok iyi şeyler hissediyorum. Koşup oynayabileceğim. Dışarıda çok az oynuyordum. Bazı günlerde oyun oynayamıyordum. En çok iyileşmek istiyorum” diyerek duygularını dile getirdi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.