SON DAKİKA
Hava Durumu

İlk Formula aracımız İtalya'da piste çıkıyor

Uludağ Üniversitesi Mühendislik Fakültesi öğrencileri, ürettikleri Formula tipi yarış araçlarıyla İtalya’da eylül ayında yapılacak ‘F

Haber Giriş Tarihi: 11.03.2013 15:31
Haber Güncellenme Tarihi: 11.03.2013 16:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Uludağ Üniversitesi Mühendislik Fakültesi öğrencileri, ürettikleri Formula tipi yarış araçlarıyla İtalya’da eylül ayında yapılacak ‘Formula Student’ yarışlarına katılacak. 


Formula SAE, The Society of Automotive Engineers (SAE) tarafından organize edilen ve 1981 yılından beri yapılan yarışma bu yıl 13-16 Eylül 2013 tarihlerinde İtalya’da gerçekleştirilecek. Dünyanın en prestijli öğrenci yarışmalarından biri olarak gösterilen ve pek çok ülkeden 200’den fazla üniversitenin katıldığı “Formula Student” yarışlarına, Uludağ Üniversitesi öğrencileri de “Uludag Racing-UR-02” adlı araçlarıyla katılacak. Uludağ Üniversitesi, geçen yıl da “Uludağ Racing-UR-01” ile İngiltere’nin Silverstone pistinde boy gösteren tek Türk üniversitesi olmuştu.
Uludag Racing” İtalya hazırlıklarını sürdürürken, yarışa katılacak aracın tanıtımı yapıldı. Tanıtım toplantısında konuşan Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdülvahap Yiğit bu yarışmaya ve araca verdikleri önemi vurguladı. Uludağ Üniversitesi Otomotiv Mühendisliği Bölümü araştırma görevlisi olan ve aynı zamanda Uludag Racing Takımının lideri Emre İsa Albak da, aracının imalat aşamaları, getirilecek yenilikler ve tasarımlar hakkında bilgiler verdi.
Aracın yapılmasında katkıları bulunan OİB, Coşkunöz Holding, Profil A.Ş, Ekol Lojistik, Ons Makine, Sazcılar, Maki Makine, Aktaş Holding, Alseko Metal ve diğer sponsorlarına verdiği desteklerden dolayı teşekkürlerini belirten Emre İsa Albak, takımı adına, yerli araç üretme planının iyice arttığı bugünlerde Uludağ Üniversitesi'ni, Bursa’yı ve ülkemizi bu araçla uluslararası arenada bir kez daha temsil edecek olmaktan sevinç duyduklarını ifade etti.
Toplantıya, Otomotiv Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ferruh Öztürk ve Otomotiv ve Makine Mühendisliğinde öğretim elemanlarını yanı sıra Bursa sanayiinden önde gelen birçok firma yetkilisi ve öğrenciler katıldı.
Honda 600 CC içten yanmalı 4 silindirli motorun bulunduğu Formula aracı 118 beygir gücüne sahip. Araç hakkında bilgi veren yetkililer, “Aracımız 0'dan 100 kilometreye 3,4 saniyede çıkıyor. Gerçekten kullanılması zevkli ama tehlikeli. Güvenlik tedbiri alarak sürücümüzü korucarak bir araç tasarladık. 30 bin dolara mal olan araç için çalıştık. Bazı parçaların yurt dışından gelmesi gerekiyordu. Biz de bunların bazılarını kendimiz ürettik. Aracın yerlilik oranı yüzde 60" diye konuştu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.