SON DAKİKA
Hava Durumu

İlk oruç kazası Bursa'dan

Bursa'nın Mudanya ilçesinde akşam ezanı 5 dakika erken okununca ilçe sakinleri iftarını erken açmak zorunda kaldı.

Haber Giriş Tarihi: 03.07.2014 10:27
Haber Güncellenme Tarihi: 03.07.2014 11:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
İlk oruç kazası Bursa'dan
Bursa'nın Mudanya ilçesinde akşam ezanı 5 dakika erken okununca ilçe sakinleri iftarını erken açmak zorunda kaldı.

İlk oruç kazası Mudanya ilçesinde yaşandı. Emekli din görevlisi N.T. Tekke-i Atik Camii’nde akşam ezanını 20.47’de okuması gerekirken 20.42’de okudu. Ezanın okuması ve topun patlamasının ardından orucunu açan ilçe sakinleri 5 dakika sonra yeniden ezan okununca şok oldu. Telefonla birbirlerini arayan vatandaşlar, ezanın erken okunduğu anladı. Müezzinin camide olmaması sebebiyle ezanı okuyan kişinin saatinin ileride olduğu ortaya çıktı. Ardından N.T., iftar saatinin girmesini bekleyerek, ikinci bir ezan daha okudu. Ezan merkezi sistemle bu camiden okunduğu için bütün ilçe orucunu erken açmış oldu.
Ezanın okunmasıyla birlikte yorgun olduğu için saatine bakamadığını ifade eden vatandaşlar, “Ezan okunduktan sonra top patlayınca orucumuzu açtık. Yemek yediğimiz esnada tekrar ezan okununca bizde şaşırdık. Tekrar saatimize baktıktan sonra ilk ezanın birkaç dakika erken okunduğu fark ettik. Ramazan ayından sonra 1 gün kaza orucu tutacağız” dedi.
Orucunu erken açmayanlardan Murat Türker ise, “Saatime baktığımda daha ezanın okunması 5 dakikalık bir zaman vardı. Aradan birkaç dakika geçtikten sonra ezan okundu ve saatime baktığımda 3 dakika vardı. Ben orucumu açmadım ve bekledim. 3 dakika sonra ezan okununca orucumu açtım” diye konuştu.
Konuyla ilgili İHA’ya açıklama yapan Mudanya Müftüsü Ömer Faruk Kesimoğlu, yapılan hatadan dolayı üzgün olduğunu belirterek, “Maalesef görevlimiz saatindeki yanlışlıktan dolayı bir hata yapmıştır, bunun dönüşü yok. En fazla bir gün kaza orucu tutarak bozulan oruçlarımızı telafi edebiliriz. Çünkü keyfi bozulan bir oruç olmayıp, zorunlu olarak bozulan bir oruçtur. Bu konuyu Din İşleri yüksek kuruluyla görüşerek yapılması gerekenleri cuma vaazında Mudanyalılara açıklamaya çalışacağım. Mudanya’mızda böyle bir hata ilk defa olmuştur, vatandaşlarımızı bu konuda uyanık olmaya çağırıyorum, ezanı okuyan da bir insan. Hata yapabilir, ezanı duyduktan sonra saatlerini kontrol etmeleri en azından oruçlarının kazaya kalmalarını engelleyebilir” şeklinde konuştu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.