SON DAKİKA
Hava Durumu

İlk tahkim ve arabuluculuk merkezi açıldı

Türkiye’de ilk kez Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) bünyesinde kurulan ‘Tahkim ve Arabuluculuk Merkezi’nde divan kurulu oluşturuldu. İ

Haber Giriş Tarihi: 26.08.2015 17:40
Haber Güncellenme Tarihi: 26.08.2015 18:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
İlk tahkim ve arabuluculuk merkezi açıldı
Türkiye’de ilk kez Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) bünyesinde kurulan ‘Tahkim ve Arabuluculuk Merkezi’nde divan kurulu oluşturuldu.
İş dünyasında yaşanan hukuki ihtilafların mahkemeye taşınmadan çok daha kısa sürede ortadan kaldırılması maksadıyla geliştirilen ‘Tahkim ve Arabuluculuk Merkezi’nin ilk örneğini bünyesinde hayata geçiren BTSO, merkezin ilk divan kurulu toplantısını gerçekleştirdi.
Divan kurulu başkanlığına Irmak Aslan getirildi.

BTSO Başkan Vekili İsmail Kuş, gerçekleştirdikleri projelerle Türkiye’deki oda ve borsalara örnek olmayı sürdürdüklerini söyledi. BTSO’nun yine bir ilke imza atarak Türkiye’de ‘Tahkim ve Arabulucuk Merkezi’ni hayata geçiren ilk oda olduğunu belirten Kuş, “Merkezimizde üyelerimize iş dünyasında yaşanan sorunları, mahkeme sürecine gitmeden çözme fırsatı sunuyoruz. Son olarak kurulu da oluşturduk. Divan kurulumuzun Bursa iş dünyası adına hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Emin Akça da BTSO üyelerinin ticari ilişkilerinde zaman ve itibar kayıplarını önlemeyi hedeflediklerini ifade etti.
UÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, üniversite olarak tahkim ve arabuluculuk konularında gerçekleştirilecek eğitim programlarına destek vereceklerini dile getirdi.
Tahkim ve Arabuluculuk Merkezi Divan Kurulu Başkanı Irmak Aslan da Bursa iş dünyasının hukuki ihtilafları ortadan kaldırdığını söyledi. Aslan, “Arabulucular, tarafları dinleyerek, müzakereye teşvik ediyor. Bu sayede iş dünyası, dava yoluna gitmeden yetkili mahkeme ilamı ile sorunlarını çözebiliyor. Projenin hayata geçmesinde bizlere liderlik eden BTSO Yönetim Kurulu Başkanı Sayın İbrahim Burkay’a ve Yönetim Kurulumuzun kıymetli üyelerine teşekkür ediyorum” dedi.

Bu arada Adalet Bakanlığı Arabuluculuk Daire Başkanlığı’nın verilerine göre uygulamanın başladığı 2013 yılının Kasım ayından 2015 yılının Ağustos ayına kadar tahkim ve arabuluculuk yöntemiyle 719 uyuşmazlık dosyası görüldü. İşçi-işveren alacağından mal paylaşımına, kira sözleşmesinden taşınmaz taksimine 704 dosya uzlaşmayla sonuçlandırılırken, başarı oranı yüzde 98,2 olarak kaydedildi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.