SON DAKİKA
Hava Durumu

İlledebarış Platformu'ndan Şehir Gazetesi'ne ziyaret...

İledebarış Platformu üyeleri Şehir Gazetesine ziyarette bulundu.   

Haber Giriş Tarihi: 24.05.2013 16:42
Haber Güncellenme Tarihi: 24.05.2013 17:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
İlledebarış Platformu'ndan Şehir Gazetesi'ne ziyaret...
İledebarış Platformu üyeleri Şehir Gazetesine ziyarette bulundu.   

Anadolu Coğrafyası’nda yaşayan yurttaşlar arasında barış içinde yaşamaya katkı koymak maksadıyla oluşturulmuş olan İlledebarış Platformu üyeleri’nden Rüstem Avcı, İffet Karaca, Mehmet Kartal, Şehmus Sevinç Gazetemizi ziyaret etti.

İlledeBarış Platformu amaçlarını ve hedeflerini platformun blogunda şöyle açıklıyor:

Ülke olarak uzun süredir yaşanan çatışmaları, gerginlikleri ve sorunlarımızı ilk kez kendi ellerimizle çözme fırsatını yakaladık. Yurttaşlar olarak on yıllardır hep birlikte acılar çektik, hep birlikte üzüldük, kaygılar yaşadık, hep birlikte karamsarlığa kapıldık; ama ilk kez hep birlikte yüreklerimizde umudu taşıdığımız günler yaşıyoruz. Bu kapsamda mevcut Barış sürecine katkı sunmak, çalınan barış mayasının ülke genelinde tutması için, bütün erklerden bağımsız, “tek muradı barış” olanlarla bir araya, yan yana gelmek ve sürece destek vermektir. Aynı kapsamda Barış ihtiyacına dönük farkındalığı arttırıcı çalışmalar yapıp, tarafları barış ısrarında cesaretlendirmektir. Bu Platform, Anadolu Coğrafyasında yaşayan yurttaşlar arasında eşitlik temelinde ve farklılıklara saygı göstererek, barış içinde bir arada yaşamanın ve dayanışma duygularının yaygınlaşmasının sağlanmasına katkı sağlamayı amaçlar.

Platformun hedefi ülkemizde sürdürülmekte olan Barış sürecine platform bileşenleri olarak katkı sağlayıcı tüm çalışmalarda bulunmak, ülke çapında ve Bursa’da bu konuda çalışan diğer grup, yapı vb. ile ortak çalışmalar yapmak ve ülkemizde barışın ve demokrasinin hâkim olmasını sağlayacak adımlar atmaktır.

Ayrıca Platform, 14 Mayıs’ta bir deklarasyon yayınlayarak söz konusu deklarasyonu elektronik imzaya açmış durumda. Platformun 1 Eylül Dünya Barış gününe kadar fikirleri toplayıp bir alternatif teklif daha hazırlaması bekleniyor.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.