SON DAKİKA
Hava Durumu

İmralı irtibat iskelesi Başbakan'ın gündeminde

 Abdullah Öcalan'ın kaldığı İmralı Adası'na ulaşımın sağlandığı Mudanya'daki irtibat bürosu ve iskelenin halka rahatsızlık verdiğini

Haber Giriş Tarihi: 07.03.2013 12:36
Haber Güncellenme Tarihi: 07.03.2013 13:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
 Abdullah Öcalan'ın kaldığı İmralı Adası'na ulaşımın sağlandığı Mudanya'daki irtibat bürosu ve iskelenin halka rahatsızlık verdiğini belirten CHP Bursa Milletvekili Turhan Tayan, Başbakan tarafından cevaplanması talebiyle soru önergesi verdi. 


CHP Milletvekili Turhan Tayan, Mudanya Belediyesi tarafından inşa edilen ve 1999 yılından bu yana İmralı hükümlüsü Öcalan'ın hizmetine tahsis edilen iskele hakkında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın cevaplandırması talebiyle TBMM Başkanlığı’na soru önergesi verdi.
“İSKELEYİ HALKIN HİZMETİNE AÇMAYI DÜŞÜNÜYOR MUSUNUZ?”
Verdiği önergede halkın bu tesisten yararlanamadığını ve sahilde dahi yürüyemediğini dile getiren Tayan, “Mudanya ilçemiz turistik, tarihi bir sahil ilçesidir. Halkın sahilden ve kıyı iskelelerinden yararlanma imkânları sınırlıdır. Ekonomik sosyal ve turizm yönünden halka rahatsızlık veren bir sınırlama söz konusudur. İmralı ile her türlü irtibatın Gemlik’ten, İstanbul Ataköy’den sağlandığı bir ortamda Mudanyalılar bu iskeleden demir engellerin kaldırılmasını beklemektedir. 14 yıllık demir engellerin yarattığı toplumsal olumsuzluğun ortadan kaldırılması önemli hale gelmiştir” dedi.
Turhan Tayan, ayrıca bugüne kadar ilgili makamlara yapılan başvuruların sonuç vermediğini, özel görüşmelerde ise “Haklısınız ama biz konuyu gündeme getiremeyiz” diyerek sorumluluktan kaçındıklarını ifade etti. Tayan, Başbakan Erdoğan’dan şu soruları yanıtlamasını istedi; “Bu iskeleyi halkın hizmetine açmayı düşünüyor musunuz? Düşünüyorsanız bir tarih verebilir misiniz? Sahil ve iskele yaz sezonu açılmadan halkın hizmetine girecek midir?"
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.