SON DAKİKA
Hava Durumu

İnegöl Belediye Başkanı Taban; 'Biz sizi anlayamazsak zaten başarılı olma şansımız yok'

İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, her hafta Cuma sabahı farklı bir camide düzenlenen “Bereket Sofrası Halk Günleri” etkinliği kapsa

Haber Giriş Tarihi: 29.12.2018 14:33
Haber Güncellenme Tarihi: 29.12.2018 16:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
İnegöl Belediye Başkanı Taban; 'Biz sizi anlayamazsak zaten başarılı olma şansımız yok'
İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, her hafta Cuma sabahı farklı bir camide düzenlenen “Bereket Sofrası Halk Günleri” etkinliği kapsamında bu sabah Yeni Mahalle Merkez Cami cemaatiyle bir araya geldi. Burada vatandaşlara hitap eden Taban, “Eleştirebilirsiniz. Eleştiriden kaçmayız. Bu bizim aynamızdır. Biz sizi anlayamazsak zaten başarılı olma şansımız yok. Bu ekip, teşkilatlar, kadrolar Cumhurbaşkanımızın sayesinde, verdiği görevler ve talimatlar sayesinde milletin sorunlarını çözmek için gece gündüz çalışıyor” dedi.
Belediye Başkanı Alper Taban’ın her hafta Cuma sabahı gerçekleştirdiği “Bereket Sofrası Halk Günleri” etkinliği devam ediyor. Her Cuma sabahı farklı bir camide sabah namazının kılınması ve ardından simit, zeytin, peynir ile kahvaltı yapılarak şehrin idarecilerinin burada halkla bir araya gelmesini sağlayan Bereket Sofrası, bu hafta Yeni Mahalle Merkez Camide kuruldu. Vatandaşların sorunlarını ilk ağızdan idarecilere iletme imkanı sağlayan Bereket Sofrası Halk Günleri etkinliğine, cami cemaatinin ilgisi de yoğun oldu.
MAHALLELİ TALEP VE ÖNERİLERİNİ BAŞKANA İLETTİ
Belediye Başkanı Alper Taban ile birlikte Başkan Yardımcısı Eşref Yiğit, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Ersan, AK Partili yöneticiler ve meclis üyelerinin de katıldığı Bereket Sofrası buluşmasında, sabah namazının kılınmasının ardından caminin yanında bulunan kahvehanede hazırlanan kahvaltıya geçildi. Burada vatandaşla birlikte simit, zeytin ve peynir ile kahvaltı yapılırken, bölgenin sorunları da masaya yatırıldı. Vatandaşlar mahalleleri hakkındaki talepleri ilk ağızdan Başkan Alper Taban’a iletme fırsatı buldu.
AMACIMIZ BİRLİK VE BERABERLİĞİ MUHAFAZA ETMEK
Kahvaltının ardından yapılan dualar sonrası Belediye Başkanı Alper Taban, cemaate hitaben bir konuşma yaptı. İnegöl Belediyesi olarak uzun zamandır Bereket Sofraları adı altında vatandaşlarla buluşmalar düzenlediklerini ifade eden Taban, “Bugün bereket soframızı Yeni Mahalle Merkez Camimizde kurmak istedik. Sizler de buna ev sahipliği yaptınız, katıldığınız teşekkür ediyorum. Her hafta farklı bir camide, farklı bir mahallemizde bir araya gelerek vatandaşlarımızla hem namazlarımızı kılıyoruz bir taraftan da namaz sonrası zeytin, peynir ve İnegöl simidi ile vatandaşlarımızla kahvaltımızı yapıyoruz. Bugün AK Parti İlçe Başkanımız, yöneticilerimiz, meclis üyelerimiz, çalışma arkadaşlarımız ve Başkan Yardımcılarımızla beraber buradayız. Burada birkaç tane gayemiz var; amacımız burada yiyip içmek değil, bu vesileyle vatandaşlarımızla bir araya gelmek, birlik ve beraberliği muhafaza etmek. Sorunlar muhakkak var ama mükemmel olması için de mücadele ediyoruz. Eksiklerimizin farkındayız” dedi.
İŞ YÜKÜMÜZÜ 10 KAT ARTTIRDIK
Göreve gelmesinin ardından yaptığı sistem değişiklikleriyle iş yükü 10 kat arttırdıklarını kaydeden Alper Taban, “Göreve geldiğimizden bu yana sizlerin de bize sunduğu fikir ve öneriler neticesinde iş yükümüzü tam 10 kat arttırdık. Şuanda her ay düzenli olarak yaklaşık 3500 iş kaydı açıyoruz. Bunlar sizlerden geliyor. Orada çöp sorunu var, burada ulaşım problemi var, burada alt yapı, burada su problemi var gibi şikayetler. Bunlar vatandaşlarımızdan bize hızlı şekilde geldiği için bizler de hızlı hızlı bu sorunları gidermek için çalışıyoruz. Artık çok daha kolay erişilebilen, ulaşılabilen bir kurum haline dönüşüyoruz. Bize gelen aylık yaklaşık 7 bin telefon var. 7 bin çağrının yüzde 86’sını 5 saniye içerisinde cevaplıyoruz. Saatlerce, dakikalarca beklemiyorsunuz. Ne sorununuz varsa lütfen bizlere anlatın, iletin. Neden? Çünkü bunu başarmış olan insanlar böyle başarmışlar. Avrupa’ya gittim, farklı şehirlere gittim insanlar duyarlı. Çevresinde gördüğü sorunu ilgili kurumlara aktarıyor. Sizlerin sayesinde biz de nerede ne var her şeyden haberdar olmuş oluyoruz. Bir Belediye Başkanı her yerde ne olduğunu bilemez. Beni görünce de; Başkanım iyi ki sizi gördüm deyip sorununu anlatıyor. Eğer ben gelmeseydim, görmemiş olsaydın o zaman burada mı kalacaktı? Herkesin cebinde telefonu var, oturduğu yerden bizlere rahatlıkla erişebilir. Her gittiğim yerde bunu üzerine basarak söylüyorum. Eğer bu şehrin sorunu beni, benim kurumumu ilgilendiriyorsa, benim bunları bir an önce bertaraf etmem lazım. Bugün yapabildiğim olur, 3 gün sonra yapabileceğim olur, 3 ay sonra veya 3 yıl sonra yapabileceklerim olur. Ama bunları bir bir planlamaya almaya çalışıyoruz. Sizlerin yaşadığı sorunları bir bir kökten çözmeye çalışıyoruz” ifadelerinde bulundu.
SİZİ ANLAYAMAZSAK BAŞARILI OLAMAYIZ
Konuşmasında ülke gündemine de değinen Taban; “Cumhurbaşkanımız ekonomiyle ilgili bizler rahatlayacak bir sürü adımları açıklıyor. Biliyorsunuz dövizdeki ciddi dalgalanmalardan sonra artık yavaş yavaş normalleşiyoruz. Ekonomiye can verecek adımlar atılıyor. Asgari ücret 2020 TL olarak açıklandı, aynı şekilde elektriğe ve beraberinde doğalgaza, en son yaptığımız meclis toplantısında da Alinur Aktaş Başkanımız suya tekrar bir yüzde 10 indirim yapılacağını ifade etti. Aslında güçlendikçe, kasanız doldukça ne yapacaksınız, bunu vatandaşa geri çevireceksiniz. Zaten ülke genelinde büyük yatırımlar yapılıyor. Bundan sonra Allah nasip ederse daha fazla insanların refahını arttıracak işler yapılacak. Mesela Bursa’da şehir hastanesi yapılıyor. Devasa bir hastane. Her gün bu hastaneyi yapacak halimiz yok. İnşallah bunlar bir bir hayata geçtikçe yerelde de genelde de güzel işler olacak. Beni öncelikli olarak İnegöl ilgilendiriyor. İnegöl’ü de inşallah en güzel noktaya getirebilmek için; sokakları pırıl pırıl, caddeleri tertemiz, kaldırımı, tretuvarı, asfaltlarıyla, yeşil alan ve parklarıyla çok güzel hale getirmek istiyoruz. Bu işlerin yürümesi noktasında sizler de yaptığınız bildirimlerle bizlere yardımcı olursanız daha hızlı oluruz. Eleştirebilirsiniz. Eleştiriden kaçmayız. Bu bizim aynamızdır. Biz sizi anlayamazsak zaten başarılı olma şansımız yok. Bizde mesai mefhumu yok. Bu ekip, teşkilatlar, kadrolar Cumhurbaşkanımızın sayesinde, verdiği görevler ve talimatlar sayesinde milletin sorunlarını çözmek için gece gündüz çalışıyor” açıklamalarında bulundu. (Bülten)
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.