SON DAKİKA
Hava Durumu

İnegöl Belediyesi'nden aşure ikramı

 İnegöl Belediyesi’nin her Muharrem ayında geleneksel olarak düzenlediği Aşure ikramı etkinliği, bu yıl da Sarraflar Çarşısı girişinde ger

Haber Giriş Tarihi: 26.10.2015 10:59
Haber Güncellenme Tarihi: 26.10.2015 12:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
İnegöl Belediyesi'nden aşure ikramı
 İnegöl Belediyesi’nin her Muharrem ayında geleneksel olarak düzenlediği Aşure ikramı etkinliği, bu yıl da Sarraflar Çarşısı girişinde gerçekleştirildi.Başkan Alinur Aktaş’ın da katıldığı aşure dağıtımına, vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.
 

MUHARREM AYININ ÖZEL BİR YERİ VAR

Sarraflar Çarşısı girişinde gerçekleştirilen aşure dağıtımı sırasında konuşan Belediye Başkanı Alinur Aktaş; “Bizim inancımızda, örf ve adetlerimizde Muharrem ayının özel bir yeri var. Muharrem ayı vesilesi ile birlik ve beraberliğimizin artması, bizleri birbirimize daha sıkı kaynaştırması muhabbetimiz ve dostluğumuzun çoğalması ve bereketlenmesi için aşure yapar ve komşularımızla paylaşırız” dedi.

 

BERABERLİK VE KARDEŞLİĞİN SEMBOLÜ

Aktaş; “Bizlerde bu özel ve anlamlı günler münasebetiyle Sarraflar Çarşısı önündeki iki kapalı meydanda aşure ikramı gerçekleştiriyoruz. Bu tür günler birlik, beraberlik ve kardeşliğin sembolüdür. Bu tür örf ve adetlerimiz vesilesi ile halkımız paylaşmanın ve kaynaşmanın en güzel örneklerini sergilemektedir. Biz, Belediye olarak bu geleneği her yıl yaşatıyoruz” diye konuştu.

 

AŞURE MİSALİYİZ

İnegöl’ün aşure misali olduğunu aktaran Başkan Aktaş şöyle konuştu;“Aşurenin içinde birçok tür malzeme var. Ancak sonunda bunlar bir araya gelerek güzel bir tatlıyı ortaya çıkarıyor. İşte İnegöl’de; bütün yaşayanlarıyla, bütün farklı kültürleriyle aşure misali güzel bir birlikteliği olarak ortaya koymaktadır” dedi.İlk aşureyi büyük tufandan sonra Hz. Nuh Peygamberin yaptığının rivayet edildiğini ifade eden Başkan Aktaş, “Bundan dolayı aşure günü, tüm insanlığın kurtuluş ve sevinç günü kabul edilir. İnsanlık tarihinin birçok önemli olayı bu günlerde yaşanmıştır. Aşure günü, cennetten dünyaya indirilen Hz. Adem ile Havva annemiz affedildi. Nuh Peygamberin gemisine binenler kurtuldu. Yunus Peygamber balığın karnından kurtuldu. Ateşe atılan İbrahim Peygamberin, ateşin yakmasından kurtuldu. İdris peygamber diri olarak göğe kaldırıldı. Yakup Peygamber, oğlu Yusuf Peygambere kavuştu. Hz. Eyüp Peygamberin yaraları iyileşti. Musa Peygamber Kızıldeniz’den geçip inananları Firavundan kurtardı. İsa Peygamber doğdu ve göğe yükseldi. Bu duygu ve düşüncelerle, tekrar Hicri yılbaşınızı ve Muharrem ayınızı tebrik ediyor, Aşure günlerinin; başta İslam ülkeleri olmak üzere tüm dünyaya, ülkemize, milletimize, ilçemize; sağlık, mutluluk ve barış dolu günler getirmesini temenni ediyorum” dedi.

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.