SON DAKİKA
Hava Durumu

İnegöl Belediyesi'nden Doğubayazıt'a sistemsel destek

AĞRI´NIN DOĞUBAYAZIT İLÇESİNE ATANAN KAYYUM KAYMAKAM ULAŞ AKHAN´A DESTEK VERMEK ÜZERE AK PARTİ GENEL MERKEZİNCE GÖREVLENDİRİLEN İNEGÖL BELEDİYE BAŞKANI ALİNUR AKTAŞ´IN 20 PROJELİK ACİL EYLEM PLANI MEYVELERİNİ VERMEYE BAŞLADI. ŞEHRİN DÖRT BİR YANINDA BAŞLAYAN TEMİZLİK ÇALIŞMALARININ YANI SIRA HALKIN SOKAĞA ÇIKMASINI ENGELLEYEN BAŞIBOŞ KÖPEKLERİ BİR MERKEZE TOPLAMA ÇALIŞMALARI İSTİKRARLI BİR ŞEKİLDE SÜRÜYOR. (İHA/BURSA-İHA)

Haber Giriş Tarihi: 06.03.2017 16:51
Haber Güncellenme Tarihi: 06.03.2017 18:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
İnegöl Belediyesi'nden Doğubayazıt'a sistemsel destek
Ağrı´nın Doğubayazıt ilçesine atanan Kayyum Kaymakam Ulaş Akhan´a destek vermek üzere AK Parti Genel Merkezince görevlendirilen İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş´ın 20 projelik acil eylem planı meyvelerini vermeye başladı.

 

Şehrin dört bir yanında başlayan temizlik çalışmalarının yanı sıra halkın sokağa çıkmasını engelleyen başıboş köpekleri bir merkeze toplama çalışmaları istikrarlı bir şekilde sürdüren Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve Kaymakam Ulaş Akhan, 6 aylık süreçte hayata geçirilecek 20 projelik acil eylem planını masaya yatırdılar. Toplantının ardından ilçeyi ayağa kaldıracak ikili, İnegöllü basın mensupları ile basın toplantısında biraraya geldiler.

"Doğubayazıt için bir devrim"
Toplantıda konuşan Kaymakam Ulaş Akhan, İnegöl ile Doğubayazıt´ın gönül bağı olduğunu ifade ederek, “10 gün içerisinde belediye başkanımız ikinci kez ziyaret ediyor. 10 günde ilçeyi beklentimizin üzerinde bir noktaya taşıdı. İnegöl belediyesi ile 15 günde geçirdiğimiz süreçte oldukça önemli projeler oluşturduk. İlk toplantımız da yol haritamızı çıkartmıştık. İnegöl belediyesinin kurumsal kimliği ile bir gecede bütün kapılar açıldı. İnegöl´ün Temizlik işleri ve Veteriner İşleri yetkililerinin 4-5 günde yaptığı çalışmayı herhalde biz olsak bir senede oturtmamız mümkün olmazdı. Yıllardır Kürtlerin hakkını savunduğunu iddia ederek kendilerini ortaya koyanların aslında bu milletin en büyük düşmanı olduğunu da görmüş olduk. Vatandaşların yapılan bu görevlendirmelere en ufak bir tepkisinin olmaması, memnuniyetle karşılanıyor olması, insanların gözündeki o ışık bizleri de oldukça memnun ediyor. Yapacağımız ortak çalışmalarla ciddi merhaleler kat edeceğimize inanıyorum. İki ilçe arasındaki ziyaretlerle bu birlik ve beraberlik daha da pekişecektir. Sizlerin burada olması Doğubayazıt için bir devrim” dedi.
"Sistemimizi paylaşacağız"
İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise "Kaymakam bey zaten bize rapor göndermiş. Çok detaylı bir rapor gönderdi. Biz ‘Acil Eylem Planı´ adı altında hemen 45 günlük dilimi kapsayacak 20 maddelik bir yol haritası çıkardık kendimize. Beraberinde de orta ve uzun vadeli hedeflerimiz var. Belediyenin, yerel idarenin asli görevidir doğumdan ölüme kadar hizmet etmek. Nihayetinde bizde burada sistemsel olarak bir düzen kurmaya çalışacağız. Biz tecrübelerimizi, oturtmuş olduğumuz sistemimizi Doğubayazıt ile paylaşacağız. Çok değerli Kaymakamımızla buranın sevk ve idaresini sağlayacağız. Bu güç birliği, tecrübe birlikteliği Doğubayazıt´a dolayısıyla bölgeye yarayacak. 780 bin kilometre 80 milyonun hepsi kardeştir. Bunu bölmeye kimsenin gücü yetmez. Çok kötü mahallelerimiz var. Bu insanlar bunu hak etmiyorlar. Biz önce acil konulardan başlayarak, bir bilinç oluşturarak halka halka yaymanın hesabı içerisinde olacağız. Kaymakam beyinde ifade ettiği gibi sonbaharda, 6 ay sonra insanların heyecanı Doğubayazıt´ta çok daha fazla artacak ve onlara güven gelecek. Amacımız çarşıya, pazara sokağa, insanların sosyal hayatına güzellikleri yansıtabilmek” dedi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.