SON DAKİKA
Hava Durumu

İnegöl Belediyesi'nden hayvan bakım kursu

Haber Giriş Tarihi: 12.06.2012 19:03
Haber Güncellenme Tarihi: 12.06.2012 20:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bursa’nın İnegöl Belediyesi, ev ve süs hayvanları bakımı konusunda kurs açıyor. 

5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanununun 5. maddesine istinaden “Ev ve süs hayvanları satan kişiler, bu hayvanların bakımı ve korunması ile ilgili olarak yerel yönetimler tarafından düzenlenen eğitim programlarına katılarak sertifika almakla yükümlüdür” maddesi doğrultusunda belediye tarafından eğitim kursu gerçekleştirilecek.

Konu ile alakalı açıklama yapan Belediye Başkan Yardımcısı G. Sabri Günaydın, “Ev ve süs hayvanları satan kişiler, bu hayvanların bakımı ve korunması ile ilgili olarak sertifika almak durumundadırlar. Bu kurslara katılmak isteyenlerin 11-29 Haziran 2012 tarihleri arasında nüfus cüzdanı fotokopisi, adres bilgileri, T.C kimlik numaraları ve cep telefonu bilgileri ile beraber İnegöl Belediyesi Hizmet Masalarına başvurmaları gerekmektedir.” dedi.
Kursta muhabbet kuşu, kanarya, papağan vb. hayvanlar ve balıklarla ilgili eğitimlerin verileceğini ve bu kurslara herkesin katılabileceğini ifade eden Günaydın, “İşyeri sahiplerinin yanı sıra ev ve süs hayvanlarının bakım ve hastalıklarıyla ilgili bilgiler verileceğinden dolayı kursa tüm vatandaşlarımız katılabilirler” diye konuştu.

Büyükşehir Belediyesi nezdinde Bursa’da yapılacak olan kursun kayıt bedelinin ise 100 TL olduğu açıklandı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.