SON DAKİKA
Hava Durumu

İnegöl Belediyesi'nden KETEM için ücretsiz servis

İnegöl Toplum Sağlığı Merkezi tarafından başlatılan proje dahilinde Bursa'da bulunan Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi'ne (KETEM)

Haber Giriş Tarihi: 22.03.2013 15:26
Haber Güncellenme Tarihi: 22.03.2013 16:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
İnegöl Toplum Sağlığı Merkezi tarafından başlatılan proje dahilinde Bursa'da bulunan Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi'ne (KETEM) gitmek isteyenler için İnegöl Belediyesi tarafından ücretsiz araç tahsis edilecek. 


Projeyle ilgili ilk tanıtım toplantısı AK Parti İlçe Başkanlığı'nda düzenlendi. İnegöl Toplum Sağlığı Merkezi Sorumlu Doktoru Hakan Akyol, İnegöl'deki vatandaşların ulaşım sıkıntısı yüzünden KETEM'e ilgisinin az olduğunu belirterek, "Maksadımız kadınları meme kanseri ile rahim ağzı kanseri hakkında bilgilendirmek. Bildiğimiz gibi kanser dünyada ve ülkemizde önemli bir halk sağlığı meselesidir. Özellikle 2005 yılında yapılan araştırmalara göre 12 milyon yeni vaka varken, 2020 yılında 20 milyon yeni kanser vakası olması beklenmektedir. Bu kanser vakalarının büyük bir çoğunluğu da ölümle sonuçlanmaktadır. Yine ölüm sebepleri arasında kalp, damar rahatsızlıkları birinci sırada, ikinci sırada ise kanser vardır. Fakat biliyoruz ki, bu artış hızıyla kanser önümüzdeki yıllar içerisinde birinci sıraya erişecektir. Erkekler de bildiğiniz gibi en sık görülen kanser akciğer kanseriyken, kadınlarda en sık görülen kanser meme kanseri ve rahim ağzı kanseridir. Bizimde Bursa merkezde Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi'miz (KETEM) bulunmaktadır. Burada risk grubundaki kadınlara yönelik ücretsiz meme kanseri taraması ve rahim ağzı kanser taraması yapılmaktadır" dedi.
İlçelerden KETEM'e ulaşımın sıkıntılı olduğunu hatırlatan Akyol, "Herkes başvuramıyor. İnsanlar bir şekilde ulaşım sıkıntısı yaşadıkları için oraya talep az. Kadınların böyle ücretsiz bir hizmetten faydalanmaktan geri kalıyorlar. Belediye başkanımız yaptığımız görüşme neticesinde sağ olsun bize yardımcı oldu. Haftada bir gün bize araç tahsis edecekler. Başvuranları haftada bir gün olmak üzere KETEM'e götürmek ve orada ücretsiz kanser taramaları yaptırmak istiyoruz" dedi.
Belediye olarak eğitim ve sağlık konularına hassas olduklarını ifade eden Belediye Başkan Yardımcısı Gülhan Şahin ise, "Bu konuyla ilgili şimdilik bir protokol imzalanacak. Belediye olarak üzerimize düşen görevi yapacağız. İnşallah bu proje maksadına ulaşır. İnegöl'de bundan faydalanmak isteyip de faydalanamayan bir kadın kalmamasını diliyoruz" diye konuştu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.