SON DAKİKA
Hava Durumu

İnegöl çiftçisi destek bekliyor

İnegöl Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik, İnegöl mobilyasına verilen önemin tarım ürünlerine de verilmesi gerektiğini ifade etti.

Haber Giriş Tarihi: 07.03.2013 14:39
Haber Güncellenme Tarihi: 07.03.2013 15:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
İnegöl Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik, İnegöl mobilyasına verilen önemin tarım ürünlerine de verilmesi gerektiğini ifade etti.


Yaş meyve ve sebzelerin pazarlanmasında çok büyük sıkıntılar yaşandığını belirten Başkan Sezai Çelik, "Çiftçimiz ürünlerini pazarlayacak satış kanalları bulamamaktadır. Üreticilerimiz mahsullerini nereden geldiği bilinmeyen tüccarlara teslim etmektedir. Tüccarların çoğu ile de ödeme sıkıntı yaşanıyor. Üreticilerimiz ellerinde kalan meyveleri soğuk hava depolarında muhafaza ediyor. Şu an sadece Edebey Soğuk Hava Deposu'nda 1500 ton elma ve armut var. Üretim fazlalığı sebebi ile önümüzdeki yıl bu daha da artacak" dedi.
Bu konu ile alakalı Bursa milletvekillerine seslenen Çelik, "Nasıl İnegöl mobilyası için pazar araştırmaları yapılmakta ise, aynı çabanın ve hassasiyetin İnegöl tarım ürünleri için de gösterilmesini istiyorum. Çünkü İnegöl sadece mobilyadan ibaret değildir. Mobilya sektörü için gerek resmi kurumlar, gerekse firma sahipleri, yurt dışı pazarı bulmak için seyahatler düzenleyip, bağlantılar kurmaktadır. Bizim sivil toplum örgütlerimizin ve çiftçilerimizin böyle bir imkanı yoktur. Askeriyeler yüklü miktarda alım yapmaktadır. Fakat biz yetkili kişilere ulaşamıyoruz, bu konularda bize yardımcı olunmasını beklemekteyiz" diye konuştu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.