SON DAKİKA
Hava Durumu

İnegöl-Doğubayazıt kardeşliği

DOĞUBAYAZIT'TA KARDEŞLİK İFTARI (İHA/BURSA-İHA)

Haber Giriş Tarihi: 13.06.2017 13:28
Haber Güncellenme Tarihi: 13.06.2017 14:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
İnegöl-Doğubayazıt kardeşliği
Bursa'nın İnegöl ilçesi Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın koordinatör olarak atandığı Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesinde “İki Şehir Tek Yürek” sloganıyla başlayan İnegöl-Doğubayazıt kardeşliği, 2 bin kişilik iftar programıyla taçlandırıldı. Doğubayazıt’ta bulunan İnegöl Caddesi’nde kurulan sofralarda düzenlenen iftar programı, ay-yıldızlı bayrakların altında birlik beraberlik mesajlarıyla gerçekleştirildi.
İnegöl Belediyesi ile Doğubayazıt Belediyesi işbirliğinde organize edilen iftar organizasyonunda, 2 bin kişilik iftar sofrası iki şehri buluşturdu. İftar programı için Cumartesi sabahı İnegöl’den Doğubayazıt’a giden İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş ile beraberindeki Başkan Yardımcısı Adil Kansu ve İnegöllü 30 işadamına, Doğubayazıt’ta Ağrı Valisi Musa Işın ve Doğubayazıt Kaymakamı Ulaş Akhan eşlik etti. Doğubayazıt’ta bulunan Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileri, kanaat önderleri ve vatandaşların katıldığı ve 2 bin kişinin buluştuğu iftar sofrası, Doğubayazıt Belediyesi’nin kısa bir süre önce İnegöl’e jest yaparak adını İnegöl Caddesi olarak değiştirdiği şehrin en büyük caddesinde kuruldu. Ay-yıldızlı bayraklarla süslenen İnegöl Caddesi’ndeki iftar programında, Doğubayazıt birlik ve beraberliğin en güzel örneklerine şahit oldu.
İnegöl heyetine yoğun ilgi
İftar organizasyonu için Doğubayazıt’a giden Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve beraberindeki ekibe Doğubayazıt protokolü ve halkının ilgisi de yoğun oldu. İftar öncesi ve iftar sonrasında Doğubayazıtlı vatandaşlar şehirlerine sağladığı katkıdan dolayı Başkan Aktaş’a teşekkürlerini sundu.
“Ahmed-i Hani'nin yolundan gidiyorsunuz"
İftarın ardından protokol üyeleri tarafından vatandaşlara yönelik konuşmalar da yapıldı. Ağrı Valisi Musa Işın, birlik beraberlik vurgusu yaptığı konuşmasında Doğubayazıtlıların milli ve manevi değerlerine bağlı olduklarına dikkat çekerek “Sizler Ahmed-i Hani’nin yolundan gidiyorsunuz, yolunuz açık olsun. Ramazanın mübarek bereketi bu yolculuğunuzda inşallah üzerinize yansır. Geldiğimiz günden beri bizim sizden tek isteğimiz Hazreti Peygamber’in yolundan gitmenizdir. Bugün bu manzara bize bunu göstermektedir” dedi.
“Aramıza fitne sokanlara fırsat vermeyeceğiz"
Konuşmasında fitne odaklarına fırsat vermeyeceklerini de vurgulayan Vali Işın, şöyle konuştu: “Biz Doğubayazıt halkının hizmetkarıyız. Biz sadece sizin iyiliğinizi istiyoruz. Huzurunuzu istiyoruz. Aramıza fitne sokanlar inşallah bu topraklardan sökülüp atılacaktır. Biz Doğubayazıt halkının ne kadar dindar ve şerefli olduğunu biliyoruz. Ramazanın verdiği bereketle bizler inşallah yolumuza devam edeceğiz. Biz her türlü kötü ve kötülüklerden uzak duracağız. Biz İslamiyet ile şeref bulmuşuz. Biz ancak İslami bir çizgiyle yolumuza devam edebiliriz. Cenab-ı Allah bu yolculuğumuzu mukaddes kılsın. Allah aramıza fitne sokmak isteyenlere fırsat vermesin, yolumuzu açık etsin. Ramazanın bereketi, mağfireti üzerimize yansısın.”
Vali Işın, konuşmasının sonunda iftar programından dolayı İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve Doğubayazıt Kaymakamı Ulaş Akhan’a da teşekkürlerini iletti.
Doğubayazıt hep güzellikleriyle anılacak
İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş da 2 bin kişinin katıldığı iftar programının ardından vatandaşlara hitaben bir konuşma yaptı. Doğubayazıt’a yakışan bir tabloyla karşı karşıya olduklarını belirten Başkan Aktaş, “Doğubayazıt inşallah hep güzellikleriyle anılacak. Bu ilçenin güzel insanları olarak davetimize icabet ettiğiniz için sizlere de çok teşekkür ediyorum. Allah birlik ve beraberliğimizi bozmasın” dedi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.