SON DAKİKA
Hava Durumu

İnegöl gökyüzünde

 TBMM Plan Bütçe Komisyonu Üyesi, AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, Türk Hava Yolları’nın (THY) yeni uçaklarından birine ‘İneg

Haber Giriş Tarihi: 25.03.2013 16:55
Haber Güncellenme Tarihi: 25.03.2013 17:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
 TBMM Plan Bütçe Komisyonu Üyesi, AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, Türk Hava Yolları’nın (THY) yeni uçaklarından birine ‘İnegöl’ adı verilmesi için harekete geçti. 


THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu ve Genel Müdürü Temel Kotil’e resmi yazı gönderen Milletvekili Hüseyin Şahin, daha sonra Topçu ile görüşerek önemli ekonomik başarılara imza atan İnegöl’ün adının uçaklardan birine verilmesini talep etti. Şahin, İnegöl’ün Türkiye’ye örnek bir kalkınma hamlesi içinde olduğunu söyledi. THY’nin aldığı uçaklara Türkiye’deki illerin ve turizmde iddialı ilçelerin adını verdiğini belirten Milletvekili Hüseyin Şahin, “THY Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Hamdi Topçu’ya İnegöl’ün ekonomik başarılarını içeren bir dosya gönderdim. Ardından da görüşerek THY’nin yeni uçaklarından birine ‘İnegöl’ adı verilmesi talep ettim. Bu talebi resmi yazı ile de kendisine ve THY Genel Müdürü Temel Kotil’e bildirdim. Sayın Topçu bu talebi yerinde buldu ve değerlendirmeye alacaklarını bildirdi” dedi.
Milletvekili Hüseyin Şahin mobilya üretiminin yanı sıra tekstil sektöründe de iddialı olan İnegöl’ün 10 yıldan fazla bir süredir sürekli dış ticaret fazlası verdiğini, 2012 yılında bir milyar dolardan fazla dış ticaret yapılan ilçede 503 milyon dolar dış ticaret fazlası verildiğini belirterek şunları söyledi:
“İnegöl Bursa’nın ve Türkiye’nin gururu bir ilçemizdir. THY’nin yeni uçaklarından birine İnegöl adı verilmesi İnegöl halkını motive edecektir.”
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.