SON DAKİKA
Hava Durumu

İnegöl Heyeti Milano'da

İNEGÖL TİCARET VE SANAYİ ODASI (İTSO) ÜYELERİ, İTALYA’DA MİLANO MOBİLYA FUARI’NI ZİYARET ETTİ. (İHA/BURSA-İHA)

Haber Giriş Tarihi: 20.04.2016 17:06
Haber Güncellenme Tarihi: 20.04.2016 18:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
İnegöl Heyeti Milano'da
İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) üyeleri, İtalya’da Milano Mobilya Fuarı’nı ziyaret etti.

 

 

İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) üyeleri, İtalya’da Milano Mobilya Fuarı’nı ziyaret etti.
180 kişilik İTSO heyeti, 4 günlük programın ardından ilçeye döndü. Verimli iş görüşmelerinin yapıldığı programa, İTSO ve İnegöl Mobilyacılar Odası üyeleri, MÜSİAD İnegöl Şubesi mobilyacı üyeleri ve MODEF yöneticileri katıldı. İTSO tarafından kiralanan özel uçak ile Yenişehir Havalimanı’ndan yola çıkan heyet, 14/17 Nisan tarihleri arasında gerçekleşen programda mobilya sektöründeki gelişmeleri yakından görme fırsatı buldu. Dünyanın en büyük Mobilya Fuarı olan İ Saloni 2016 - Milano Uluslararası Mobilya Fuarın’da sergilenen ürünleri inceleyen İnegöllü mobilyacılar, kendi tasarımları ile bu ürünleri kıyasladı.
Heyet ilk gün Milano’daki bazı mobilya üretim tesislerinde de inceleme yaptı. İlk gecede, Türkiye’nin Milano Başkonsolosu Hami Aksoy ile akşam yemeği programına katıldı ve bu ülkedeki iş fırsatları hakkında bilgi aldı. Daha sonra, program dâhilinde Milano’daki Domus Academy NABA Tasarım Okulu’na da giden heyet, okula İnegöl ve Türkiye’den öğrenci gönderilmesi için yapılacakları değerlendirdiler. Heyet, okul yöneticilerine iş birliği önerisinde bulunurken, Ekonomi Bakanlığı’nca okul yöneticilerinin Türkiye’ye davet edilmesine ve Türkiye’den okula öğrenci gönderilmesi için yapılacakların değerlendirilmesine
Heyete Başkanlık eden İTSO Meclis Başkanı Sadık Gülerer, üyelerinin mesleki gelişmelerine katkı sağlamak için çok sayıda faaliyet yaptıklarını söyledi. İnegöl mobilya sektörünün son yıllarda yaptığı atılımlarla bütün dünyanın dikkatini çektiğini vurgulayan Gülerer, “Mobilyacı üyelerimizle birlikte özel uçakla dünyanın en büyük fuarına gittik. İtalya’da İnegöl’ün birlik ve beraberliğini ve sektörün gücünü gösterdik” dedi.
Fuarda sergilen modellerin ufuk açıcı olduğunu bunun yanı sıra tasarım okulunda verimli bir görüşme yapıldığını belirten Sadık Gülerer, “Mobilyada tasarım önemli. Gittiğimiz okul dünyanın en ünlü mobilya firmalarına tasarımcı yetiştiren bir okul. Ekonomi Bakanlığımız’ın desteği ile bu okula İnegöl’den öğrenci göndermeyi arzuluyoruz” diye konuştu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.