SON DAKİKA
Hava Durumu

İnegöl'de ekmek israfına son

Tarım, Gıda ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından kısa bir süre önce başlatılan ekmek israfını önleme kampanyasına bir destek de İnegöl

Haber Giriş Tarihi: 16.03.2013 12:04
Haber Güncellenme Tarihi: 16.03.2013 13:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Tarım, Gıda ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından kısa bir süre önce başlatılan ekmek israfını önleme kampanyasına bir destek de İnegöl Belediyesi’nden geldi.



İnegöl Belediyesi bayat ekmeklerin çöpe atılmasını engellemek için şehrin muhtelif noktalarına bayat ekmek toplama kutuları yerleştirdi.
Projeyi tanıtmak için monte edilen ilk bayat ekmek kutusunun önünde bir basın toplantısı düzenleyen İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, projeye herkesin sahip çıkmasını istedi. İnsanın en temel gıda maddesi olan ekmeğin sofraların vazgeçilmez baş tacı olduğunu belirten Aktaş, “Zenginleştikçe israfı artan bir hayat tarzı bizim tarzımız olmamalı. Biz tasarruf ettikçe zenginleşen, zenginleştikçe tasarrufu artan bir millet olmalıyız. Unutmamalıyız ki israf iflasa sürükler. Allah hiçbirimizi bir dilim kuru ekmeğe muhtaç etmesin” dedi.
Maksatlarının tamamen israfın önüne geçmek ve dinimizin de uygun görmediği, tasvip etmediği şekilde ekmeklerin çöpe atılmasını önlemek olduğunu aktaran Başkan Aktaş, “Bayat ekmek kutuları için Temizlik İşleri Müdürlüğümüz belirli noktalar tespit etti. İnşallah bu konu her geçen gün daha yaygın hale gelecek. Sadece belli başlı yerlerde değil önümüzdeki süreçte İnegöl’ün tamamında ekmekleri çöpten ayırmış olacağız. Bununda belediyemiz öncülüğünde gerçekleştirilen iyi hizmetlerden bir tanesi olacağını düşünüyorum” dedi.
“Bizler israf edenlerden değil tasarruf edenlerden olmalıyız” diyen Aktaş, dünya’da milyonlarca insan sefaletle ve açlıkla mücadele ederken, bereketin sembolü ekmeklerimizi israf ederek çöplere atmamamız gerektiğini vurguladı.
Aktaş, ilk etapta 20 adet toplama kutusunun şehrin muhtelif yerlerine konulacağını belirterek, "Bu kutularda toplanan ekmeklerin bir kısmı hayvan sahipleri tarafından alınabilecek, bir kısmı da hayvan barınağındaki hayvanlarımızı beslemekte kullanılacak. Kutuları kendi atölyemizde 600 lira gibi cüzi bir fiyata mal ettik. Ekmek kutularının ekiplerimiz tarafından sürekli rutin kontrolleri yapılacak. Bayat ekmek dışında başka bir atığın atılmamasını istiyoruz. Her türlü hayvan besleyen vatandaşımız kampanyadan yararlanabilir. Başlattığımız kampanyayı ziyadesiyle önemsediğimi belirtmek istiyorum. Hemşerilerimizin bu kampanyaya sahip çıkacağına inancımız tamdır. Bu duygularla kampanyamızın İnegöl’ümüze hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.