SON DAKİKA
Hava Durumu

İnegöl'de 'engelsiz' ibadet

İNEGOL CAMİ ASANSOR (SALİH BAKICI/BURSA-İHA)

Haber Giriş Tarihi: 03.03.2018 15:52
Haber Güncellenme Tarihi: 03.03.2018 17:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
İnegöl'de 'engelsiz' ibadet
Bursa’nın İnegöl ilçesinde yaşlılar ve engellilerin ibadetlerini rahatlıkla yapabilmeleri için Hasanpaşa Camii'ne asansör kuruldu. 
11 yıldan bu yana ibadete açık olan Hasanpaşa Mahallesi'ndeki camiye asansör yapıldı. 700 kişi kapasiteli 3 katlı caminin her katına yaşlıların ve engellilerin rahatlıkla çıkabilmesi için asansör koyuldu. İnegöl’de camilerde ilk olan asansör hizmetiyle engeli buluunan cemaat caminin istediği katında ibadetini yapabiliyor.
Hasanpaşa Mahallesi Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Hasan Gümüştekin, Türkiye’nin çeşitli kurum ve kuruluşlarında engellilerin rahatlıkla ulaşabilmeleri için gerekli tedbirler alındığını belirterek, “Bizler de mahalle sakinleri olarak camide ibadet yapmakta zorlanan cemaatimiz için bir çalışma yaptık. Mahalle sakinlerimiz aramızda topladığımız paralarla camimizin üçüncü katına kadar ulaşmak isteyen engelli ve yaşlı cemaatimiz için asansör sistemi kurduk. Camimizin üçüncü katını yaşlı hanımlar, ikinci katını ise erkek cemaatimiz kullanıyor. Kadın ve erkek engelli veya yaşlılarımızın kolaylıkla ibadetlerini yapabilmeleri için kurduğumuz asansör sistemi onların hoşuna gitti. Camiye gelen engelli ve yaşlı cemaat sayımızda da artış gözlendi. Hayırlı uğurlu olsun” dedi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.