SON DAKİKA
Hava Durumu

İnegöl'de Mevlid-i Nebi programına büyük ilgi

Mevlid-i Nebi haftası dolayısıyla İnegöl'de düzenlenen Nihat Hatipoğlu'nun da katıldığı programa vatandaşlar yoğun katılım sağladı

Haber Giriş Tarihi: 01.12.2018 14:08
Haber Güncellenme Tarihi: 01.12.2018 16:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
İnegöl'de Mevlid-i Nebi programına büyük ilgi
Mevlid-i Nebi haftası dolayısıyla İnegöl'de düzenlenen Nihat Hatipoğlu'nun da katıldığı programa vatandaşlar yoğun katılım sağladı. 
Dünya ikincisi Hafız Mehmet Bilir’in kuran tilavetinin ile başlayan programda konuşan Nihat Hatipoğlu “Rebiül evvel ayındayız. Hz. Peygamber'in (sav) doğduğu aydır bu ay. Kutlu ve mübarek olsun. Fitnenin ve kaosun dünyayı sarstığı bir dönemi yaşıyoruz. Bu dönemde “ O'nun örnekliğine ve önderliğine muhtacız. Sizin için Allah'ın Resulünde güzel örnek var' buyuruldu. Şüphesiz 'Sen (Ey Resul) büyük bir ahlak üzerinesin' buyuruldu. 'Seni ancak âlemlere rahmet olasın diye gönderdik' buyuruldu. O'nun örnekliği yaşamını anlamak ve anlatmakla ancak mümkün olur. Bunun ise sadece Kur'an ayetlerini tebliğ ve aktarımla olmayacağı aşikâr. O'nu tanımak zorundayız. Neye nasıl tepki verdiğini, hangi emri veya yasağı nasıl uyguladığını, hangi ayeti nasıl yorumladığını, ayette özlü olarak geçen bir kuralı nasıl açıkladığını anlamalı ve anlatmalıyız. Ben 20 yaşından beri peygamberimi anlatıyorum” dedi.  Hatipoğlu konuşmasının devamında Hz. Muhammed'in (SAV) ahlaki yaşamından, fedakârlıklarından ve insanlığa sunduğu nasihatlerden örnekler verdi. Ayrıca Gençlere, kadınlara ve aile yaşamına ilişkin Hz. Peygamber'in öğütlerini anlattı. Konuşmasının sonunda salondaki vatandaşlarla kucaklaşan Hatipoğlu programa katılanlara ve İnegöl Belediyesine teşekkür etti.  Program sonunda söz alan İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban kısa bir selamlama konuşması yaptı. Taban konuşmasında; “Nihat Hocamızın ağzına, yüreğine sağlık. Her zaman olduğu gibi bu akşamdan eşsiz bir program yaşattı bizlere, en güzel şekilde sunumlarını yaptılar. Mevlid-i Nebi Haftasında bizlerle birlikte oldular ben kendilerine çok teşekkür ediyorum ve bu gece bizleri yalnız bırakmayan tüm vatandaşlarımıza da ayrıca teşekkür ediyor saygılar sunuyorum’’ şeklinde konuştu.



(İHA)
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.