SON DAKİKA
Hava Durumu

İnegöl'den Erdoğan'a destek mesajı: 'Reis, Arnavutlar yanında'

  Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, çocukluğundaki Arnavut komşuları ile olan dostluğunu anlatmasından yola çıkan İnegöl Rumeli Türkler

Haber Giriş Tarihi: 27.02.2017 12:24
Haber Güncellenme Tarihi: 27.02.2017 14:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
İnegöl'den Erdoğan'a destek mesajı: 'Reis, Arnavutlar yanında'
 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, çocukluğundaki Arnavut komşuları ile olan dostluğunu anlatmasından yola çıkan İnegöl Rumeli Türkleri Derneği Başkanvekili ve aynı zamanda Balkan'larla Sürekli İşbirliği ve Temas Derneği Kurucu üyesi, İnegöllü genç işadamı Yasin Altuntepe, ilçedeki hemşehrilerine “Kabul olmuş duamızsın” posteri hediye ediyor ve “Reis yalnız değilsin. Arnavutlar her daim yanında." mesajı veriyor. 



Sercan DEMİRCİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 21 Aralık 2016 da Arnavutluk Cumhurbaşkanı Bujar Nishani  ile görüşmesinde özellikle doğup büyüdüğü mahallede çok Arnavut komşusu bulunduğunu, onlarla beraber büyüdüğünü anlatmıştı. Erdoğan konuşmasına şöyle devam etmişti: "Hatta Allah rahmet etsin, bizim bir Suat ablamız vardı, Arnavut. Kısmen onun elinde de büyüdüm diyebilirim. O denli biz böyle kaynaşmıştık, böyle bir durumumuz söz konusuydu ve bulunduğumuz bölge de bostanlar bölgesiydi. Bölge hep bostanlıktı. Bütün yeşillikler oralarda yetişirdi, salatalıklar, her şey. Oralarda da Arnavut kardeşlerimiz vardı, o bostanlıkları onlar işletirdi, onlar çalıştırırdı. O günden bugüne tanıdığım bildiğim ve şu ana kadar ülkemde onların olumsuz hiçbir şeylerini görmedim, bilmiyorum. Hep dayanışma içerisinde olduk, hep beraber yaşadık, bugünlere beraber geldik. Bundan sonra da inanıyorum ki yine aynı sevgi, saygı içerisinde geleceğe yürüyeceğiz."

 

İki kültür arasında herhangi bir sıkıntı olmadığını dile getiren Erdoğan, "Gayet iyiyiz. Çocukluğumuzdan bu yana, şu anda da öyleyiz. İstanbul Bayrampaşa, İstanbul Küçükçekmece bizim bütün Arnavut vatandaşlarımızın gerçekten huzurlu, müreffeh olduğu yerlerdir. Kendilerinden memnunuz, mutluyuz. Sağ olsunlar bu ülkede onlar hiçbir zaman bir ayrılık sebebi olmamıştır, hep birlik, beraberlik içinde yaşamıştır." diye konuşmuştu.

“KABUL OLMUŞ DUAMIZSIN

Bunun üzerine İnegöl Rumeli Türkleri Derneği Başkanvekili ve aynı zamanda Balkan'larla Sürekli İşbirliği ve Temas Derneği Kurucu üyesi, İnegöl'lü genç işadamı Yasin Altuntepe, hergün 4 tane Arnavut hemşehrisini ziyaret ederek hem Türk Bayrağı hem de üzerinde Cumhubaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın resmi ve "Kabul Olmuş Duamızsın" yazısının olduğu posteri hediye ediyor.

ALTUNTEPE: “HER ARNAVUT VATAN SEVDALISIDIR”

Ziyaret ettiği hemşehrileri ile fotoğraflarını da sosyal medya hesabından paylaşan Altuntepe, "Reis   her Arnavut, senin de komşuların gibi mütevazi, çalışkan ve vatanına sevdalıdır. Arnavutlar, bu vatan topraklarında yaşadığı sürece bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da ülkesi için her türlü fedakarlıktan geri durmayacaktır. Ülkesinin birlik ve beraberliği için her konuda gayret ediyor, etmeye de devam edecektir." dedi.

“ARNAVUTLAR HER DAİM REİS’İN YANINDADIR”

Erdoğan'ın "Bu mücadelede yalnızım, biliyorum" açıklamasına da atıfta bulunan Altuntepe, "Reis yalnız değilsin. Arnavut'lar her daim yanında." dedi. Halka da seslenen Altuntepe "Birlik ve beraberliğe en çok ihtiyacımız olan bu günlerde bu topraklarda nifak tohumları ekmeye çalışanlara fırsat vermeyeceğiz. Bunu başarmanın yolu da Reis'i yalnız bırakmamaktan geçiyor."
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.