SON DAKİKA
Hava Durumu

İnegöl'den Pakistan'a yetimhane

YETİMHANELER VE OKULLARI ZİYARET EDEN HEYET, BURSALI HAYIRSEVER İŞADAMLARININ PAKİSTAN’DA YAPTIRDIĞI EMİR SULTAN YETİMHANESİ'NİN BİR BENZERİNİ İNEGÖL ADINA YAPTIRMA KARARI ALDI. (SALİH BAKICI/BURSA-İHA)

Haber Giriş Tarihi: 11.05.2016 14:18
Haber Güncellenme Tarihi: 11.05.2016 15:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
İnegöl'den Pakistan'a yetimhane
 İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, İHH temsilcileri ve işadamlarından oluşan 9 kişilik heyetle Pakistan’a gitti. Burada yetimhaneler ve okulları ziyaret eden heyet, Bursalı hayırsever işadamlarının Pakistan’da yaptırdığı Emir Sultan Yetimhanesi'nin bir benzerini İnegöl adına yaptırma kararı aldı.

 
İHH Bursa şubesinin öncülük ettiği ziyarete Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bursa Milli Eğitim Müdürü Veli Sarıkaya, Bursa İHH Başkanı Hüseyin Kaptan, İHH İnegöl Temsilcisi İlhan Tatlı ile işadamları katıldı. İHH ile İHH’nın Pakistan’daki partner kuruluşu olan Khubaib Foundation Vakfı'nın faaliyetlerini yerince inceleyen heyet, bölgedeki yetim çocuklarla da bir araya geldi. İnegöl heyeti, İslamabad Belediye Başkanı Sheikh Anser Aziz’i de ziyaret etti. Aktaş, Aziz’i İnegöl’e davet etti.
1250 YETİMLE KUCAKLAŞTILAR
4 yetimhane ve bin 250 yetim çocukla kucaklaşan heyet, bölgedeki okulları da gezerek çocukların eğitimlerini yerinde inceleme fırsatı buldu. Yetim sayısının oldukça yüksek olduğu Pakistan’daki içler acısı durum karşısında duygu dolu anlar yaşayan heyet, bilhassa eğitim ve barınmanın büyük önem taşıdığını gördü. Heyet, yetim çocuklara oyuncaklar ve kırtasiye setleri hediye etti. Bursalı işadamlarının Pakistan’da yaptırdığı Emir Sultan Yetimhanesi'nden etkilenen heyet, İnegöl adına bir yetimhane yaptırılabilmesi için yurda döndükten sonra temaslarda bulunma kararı aldı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.