SON DAKİKA
Hava Durumu

İnegöl'den Tiflis'e yardım kampanyası

İnegöl Kafkas Folklor ve Kültür Derneği öncülüğünde STK, oda ve derneklerinde katkıları ile sel felaketi ile karşı karşıya kalan Gürcistan’ı

Haber Giriş Tarihi: 17.06.2015 14:50
Haber Güncellenme Tarihi: 17.06.2015 15:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
İnegöl'den Tiflis'e yardım kampanyası
İnegöl Kafkas Folklor ve Kültür Derneği öncülüğünde STK, oda ve derneklerinde katkıları ile sel felaketi ile karşı karşıya kalan Gürcistan’ın Tiflis bölgesine yardım kampanyası başlatıldı.
Geçtiğimiz günlerde Gürcistan’ın Tiflis bölgesinde başlayan yoğun yağış sonrasında yaşanan sel felaketi ile bölgede hayat durma noktasına geldi. İnegöl Kafkas Folklor ve Kültür Derneği öncülüğünde oluşturulan platformda STK, dernek ve odalar tarafından İnegöl’den Tiflis’e yardım için kollar sıvandı. İnegöl Kafkas Folklor ve Kültür Derneği Başkanı Ömer Faruk Demirtaş, “Gürcistan’ın Tiflis bölgesinde 13 Haziran Cumartesi gecesi başlayan yoğun yağmur sebebiyle şehir merkezi ve birçok köy bölgesinde sel felaketi ve toprak kayması meydana geldi. Yağan yoğun yağmur sonucu Vera Nehri taşarak Tiflis merkez ve köylerinde şiddetli tahribata sebep oldu. Felaketin boyutu henüz resmi kaynaklar tarafından açıklanmasa da, gerek Tiflis’te bulunan yakınlarımızdan aldığımız bilgiler doğrultusunda, gerekse günümüzün en hızlı haberleşme aracı olan sosyal medya kaynaklarından takip ettiğimiz kadarıyla sel felaketinin olduğu bölgede 15 ölü ve çok sayıda kayıp kişinin olduğu belirtilmektedir. Şehirde yağan yoğun yağmur sel ile beraber toprak kaymalarına da sebep olduğundan dolayı şehirde çok sayıda bina zarar görmüş, yıkılmış ve kullanılmaz hale gelmiştir. Sosyal medya ve bazı haber kaynaklarında da paylaşılan hayvanat bahçesini su basması sonucu vahşi hayvanların şehir merkezine inmesi işin sadece bir kısmı ve magazinsel boyutudur. Tiflis’teki felaket çok daha büyüktür. Bizler bugün burada Kafkas Folklor ve Kültür Derneği, Kafkasspor Kulübü, Gürcü İş Adamları Derneği (GÜRSİAD), OYDER, Gülbahçeliler Derneği, Sulhiye Köyü Derneği ve diğer köy derneklerimiz ve kooperatiflerimiz adına sadece camiamıza değil, tüm ilçe halkımıza sesleniyoruz; Ramazan ayına iştirak ettiğimiz şu günlerde ‘İnegöl Tiflis’e Sahip Çıkıyor’ parolası ile Tiflis’teki kardeşlerimize sahip çıkalım ve onların bu acı gününde yanarında olalım. Bölgeden aldığımız bilgiler doğrultusunda gıda olarak kuru bakliyat, temizlik malzemesi, çocuk bezi ve çocuk maması gibi malzemeler öncelikli ihtiyaçlardır. En kısa süre içerisinde bu malzemelerin toplanıp, bölgeye iletilmesi noktasında Kafkas Folklor ve Kültür Derneği toplanma alanı olacaktır. Bizimle irtibata geçmek isteyen vatandaşlarımız 0542 530 79 27 ve 0507 844 02 95 telefon numaralarından bize ulaşabilirler. Tüm İslam âlemine hayırlı ramazan’ar diliyorum” şeklinde konuştu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.