SON DAKİKA
Hava Durumu

İnegöl'e 130 milyon TL'lik yatırım

- Su ve alt yapı hizmetlerinin daha iyi şartlarda verilebilmesi hedefiyle İnegöl’de yaptırılan BUSKİ hizmet binası, Büyükşehir Belediye Ba

Haber Giriş Tarihi: 24.01.2018 12:12
Haber Güncellenme Tarihi: 24.01.2018 14:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
İnegöl'e 130 milyon TL'lik yatırım
- Su ve alt yapı hizmetlerinin daha iyi şartlarda verilebilmesi hedefiyle İnegöl’de yaptırılan BUSKİ hizmet binası, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş tarafından hizmete açıldı. 

Süleymaniye Mahallesi’ndeki binanın açılışında konuşan Başkan Alinur Aktaş, ‘Sağlıklı üst yapılar, sağlıklı altyapılar üzerine inşa edilir’ anlayışıyla çalışmalarını sürdürdüklerini ifade etti. BUSKİ Genel Müdürlüğü aracılığıyla Bursa merkezde yağmur ve kanal sularının birbirinden ayrılması, kanalizasyon hatları ile içme suyu hatlarının yenilenmesi, derelerin ıslahı, arıtma tesislerinin modernizasyonu gibi çalışmaların başarıyla tamamlandığını belirten Başkan Aktaş, İnegöl'de de büyük altyapı yatırımlarının gerçekleştirildiğini söyledi.

130 milyon TL’lik hizmet yağmuru

Bugüne kadar İnegöl’de 319 kilometrelik içme suyu, 102 kilometrelik kanalizasyon ve 24 kilometrelik de yağmursuyu hattı imalatının yapıldığınıkaydeden Başkan Aktaş, 42 kilometrelik asfalt çalışması, arıtma tesisleri, 18 adet su deposu, gölet ve sulama sistemleri gibi yatırımlarla ilçenin toplamda 130 milyon TL’lik hizmet aldığını vurguladı. Tamamlanan ve planlamaya alınan projelerle birlikte İnegöl’ün altyapıdan kaynaklanabilecek sıkıntılarının önüne geçmenin kararlılığı içinde olduklarını ifade eden Başkan Aktaş, “Bugün burada bu kararlılığın ‘önemli bir adımını gerçekleştiriyor olmanın’ tezahürüyle bir araya geldik. Açılışını yaptığımız BUSKİ İnegöl Şube Müdürlüğü hizmet binası ile İnegöllü hemşerilerimize güler yüzlü, ferah, modern ve konforlu bir ortamda hizmet sunmanın startını vermiş olacağız. Yaklaşık 4,5 milyon TL’lik yatırımla hayata geçirdiğimiz hizmet binamız, 5 kat ve toplam 3 bin 367 metrekarelik kullanım alanından meydana geliyor. Modern mimarisinin yanı sıra üst düzey teknolojik donanıma sahip bulunan binamızın çok kıymetli hemşerilerimizin hizmetine sunulmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. İnegöl’ümüze hayırlı olsun” dedi.

İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban ise yapılan yatırımlar için Başkan Aktaş’a teşekkür etti. Bütünşehir uygulamasıyla birlikte ilçelerde başlayan şahlanmanın İnegöl’de de birçok değişikliğe vesile olduğunu hatırlatan Taban, “Bu hizmetlerin devamının geleceğine inanıyorum. Yeni BUSKİ hizmet binamızın hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Başkan Aktaş ve protokol mensupları açılış kurdelesini kesti. Başkan Aktaş, açılışın ardından binayı gezdi.
BUSKİ İnegöl Şube Müdürlüğü hizmet binasında tahsilat, tahakkuk, abone, sayaç, su arıza, yapım ve planlama şefliği, endeks okuma birimleri, kanal, kanalizasyon ve bağlama birimleri, skada sistemi, seminer salonları ve hizmet masaları birimleri yer alıyor. (İHA)
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.