SON DAKİKA
Hava Durumu

İnegöl'e dev oyun alanı!

İnegöl’de Kuğulu Park çocuk oyun alanı, İnegöl Belediyesi tarafından yenilendi. Kale temalı İnegöl’ün en büyük oyun alanının uyg

Haber Giriş Tarihi: 13.10.2018 17:54
Haber Güncellenme Tarihi: 13.10.2018 18:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
İnegöl'e dev oyun alanı!
İnegöl’de Kuğulu Park çocuk oyun alanı, İnegöl Belediyesi tarafından yenilendi. Kale temalı İnegöl’ün en büyük oyun alanının uygulandığı park, hizmete girmesinin ardından çocuklar ve ailelerinin akınına uğradı.
İnegöl’ün tüm güzelliklerini koruyup yenileme ve çağın ihtiyaçlarını dikkate alarak hayallerdeki İnegöl’ü kurma yolunda her geçen gün yeni projeleri hayata geçiren İnegöl Belediyesi, Park Caddesi üzerinde bulunan Kuğulu Parkta bir süre önce başlatılan yenileme çalışmalarını tamamladı. İnegöl’ün en merkezi noktalarından biri olan ve her gün yüzlerce ailenin çocuğunu eğlenmesi için getirdiği park, yeni yüzüyle hizmete girmesinin ardından ailelerin ve çocukların akınına uğradı.
TABAN ÇOCUKLARA BALON DAĞITTI


700 m2 alan üzerinde yapılan revizyon çalışmasıyla kale temalı çocuk oyun alanı ve yetişkinler için fitness alanının uygulandığı park, aynı zamanda İnegöl’ün en büyük çocuk oyun grubunun uygulandığı park olma özelliğini taşıyor. Görselliği ve aileler için hazırlanan oturma alanlarıyla adeta çehresi değişen parkın hizmete girmesinin ardından, Belediye Başkanı Alper Taban dün beraberindeki AK Partili yöneticilerle birlikte Kuğulu Parkı ziyaret etti. Parkta incelemelerde bulunup ailelerle sohbet eden Başkan Taban, çocuklara da balon dağıttı.
VATANDAŞLARIN TALEBİ ÜZERİNE YENİLENDİ
Park incelemesi sırasında bir açıklama da yapan Alper Taban, “Sahada çalışmalarımızı incelemeye devam ediyoruz. Şuanda da şehrimizin önemli merkezlerinden biri olan Kuğulu Parktayız. Burada uzun yıllardır kullandığımız bir alan mevcut. Vatandaşlarımızın huzurlu bir şekilde gelip oturduğu, nefes aldığı, mutlu olduğu güzel bir alan. Burada geçmişte de çok güzel uygulamalarımız vardı. Ancak zamanla yıpranıyor, yenilenmesi gerekiyor ve günün şartlarına uygun hale getirilmesi gerekiyor. Vatandaşlarımızdan gelen talepler neticesinde de burayı güncellememiz gerektiğini gördük ve yine gelen talepler üzerine burada öncelikle çocuklarımız için oyun alanlarını, ailelerimiz için oturma alanlarını gözden geçirerek revize ettik” dedi.
YAŞANABİLİR BİR DONATI ALANI
500 m2’lik çocuk oyun alanında kale temalı uygulama yapıldığını da ifade eden Taban, “Burada şuanda görüldüğü üzere kale temalı bir uygulamamız var. Aynı zamanda İnegöl’deki en büyük oyun alanı olma özelliğine sahip bu uygulama. Burada arkadaşlarımız mevcut yetişkin ağaçları korurken, etraflarında da ahşaptan oturma alanları oluşturdular. Yine 500 m2’lik bir oyun alanı yapıldı. Hemen sağlık ocağımızın yan kısmında bulunan 200 m2’lik alanda yetişkinlere hitap edecek bir alan uygulandı. Herkes spor salonlarına gidemiyor. Burada özellikle gençlerimiz bir bedel ödemeden gelip sokak sporlarını yapabilecekler, enerjilerini burada harcayabilecekler. Yetişkinlerimiz de bunları kullanabilecekler. Zemininde de suni çim çalışması gerçekleştirildi. Alandaki aydınlatmalarımızı da bu çalışma kapsamında yeniledik ve güzel, yaşanılabilir bir donatı haline dönüştürdük” diye konuştu.(Bülten)
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.