SON DAKİKA
Hava Durumu

İnegöllü hacı adayları Cidde yerine Adana'ya indi

Dışişleri Bakanlığı’nın Suriye hava sahasının kullanılmaması uyarısı üzerine Adana’ya mecburi iniş yapan uçaktaki 330 kişi arasınd

Haber Giriş Tarihi: 11.10.2012 17:17
Haber Güncellenme Tarihi: 11.10.2012 18:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Dışişleri Bakanlığı’nın Suriye hava sahasının kullanılmaması uyarısı üzerine Adana’ya mecburi iniş yapan uçaktaki 330 kişi arasında 107 İnegöllü hacı adayı da bulunuyor.

Diyanet İşleri Başkanlığı ve özel firmalar aracılığıyla İnegöl’den bu yıl hac farizasını yerine getirmek üzere kutsal topraklara gidecek olan 237 hacı adayı çarşamba günü Fatih Camii önünden dualarla mukaddes topraklara uğurlanmıştı.
 Cidde’ye gitmek üzere Bursa Yenişehir Havalimanı’ndan kalkan Türk Hava Yolları uçağı, Dışişleri Bakanlığı’nın Suriye hava sahasının kullanılmaması uyarısı üzerine dün saat 18.45’te Adana Havaalanı’na inmek zorunda kaldı. Yaklaşık 330 yolcusu bulunan ve İnegöllü 107 hac adayının da içinde bulunduğu uçak, bir süre Adana’da bekledikten sonra saat 22.00 sularında Cidde’ye gitmek üzere yeniden havalandı.

Sivil Havacılık Genel Müdürü Bilal Ekşi, Esenboğa Havalimanı’na indirilen Suriye’ye ait yolcu uçağında mürettebat dahil 37 kişinin bulunduğunu söyledi. Ekşi, Türk uçaklarının Suriye hava sahasını kullanmamaları yönünde uyarıldığı iddiasıyla ilgili de “Türk uçakları Suriye hava sahasını kullanmıyor” dedi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.