SON DAKİKA
Hava Durumu

İnegöl'ü incelediler

Hatay Birleşik Sanayici ve İşadamları Derneği (BİRSİAD) üyesi iş adamları 'Dostluk Köprüsü' çerçevesinde İnegöl’e gelerek, çeşitli

Haber Giriş Tarihi: 08.04.2013 19:10
Haber Güncellenme Tarihi: 08.04.2013 20:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Hatay Birleşik Sanayici ve İşadamları Derneği (BİRSİAD) üyesi iş adamları 'Dostluk Köprüsü' çerçevesinde İnegöl’e gelerek, çeşitli gezi ve incelemelerde bulundu.



Şubat ayında Hatay’da düzenlenen ‘Mobilya Sektöründeki Yükseliş ve Yarınlarımız’ konulu panele; MOSDER Başkanı Ahmet Güleç, İNSİAD Başkanı Ahmet Akıskalı ve İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş katılmış, İnegöl mobilyasının gelişimini Hataylı iş adamları ile paylaşmıştı. Hataylı 14 iş adamı, İnegöl’de düzenlenen Modef Fuarı'na katılmak ve iadei ziyarette bulunmak üzere İnegöl’e geldi.

Hataylı iş adamları heyetini karşılayan İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, MOSDER Başkanı Ahmet Güleç, İNSİAD Başkan Yardımcısı Azmettin Gündüz, konuk iş adamı heyetine Orhan Köfte’de İnegöl Köftesi ikram etti. Belediye Başkanı Alinur Aktaş, "Bizi Hatay’da çok iyi ağırlayan Hatay BİRSİAD üyesi iş adamlarımızı İnegöl’de görmekten büyük mutluluk duyduk. İnegöl mobilyasıyla, tekstiliyle, tarımıyla, köftesiyle ve Oylat kaplıcalarıyla marka haline gelmiş bir şehirdir. Tabi bu değer kolay oluşmadı, uzunca ve sancılı bir süreç sonucu oluştu. Onun için biz de bu gelişmelerde yaşadığımız acı tatlı tecrübelerimizi Hataylı iş adamlarımızla paylaşmayı yürekten arzuluyoruz.” dedi.

MOSDER Başkanı Ahmet Güleç ise Hataylı iş adamı dostları görmekten dolayı memnun olduklarını ifade ederek, "Türk mobilyası hızlı bir şekilde gelişme kaydetmektedir. Bu gelişme ülkemizin her bölgesinde ve mobilya üreten kentlerimizde net bir şekilde görülmektedir. Mobilya gelişiminde İnegölümüzün katkısı, çabası takdire şayan bir şekilde artarak devam ediyor. Ancak yeterli değil, Türkiye olarak daha çok kaliteli ve daha çok ülkeye mobilya satmalıyız.” diye konuştu.

Hataylı iş adamlarını görmekten dolayı çok mutlu olduğunu söyleyen İNSİAD Başkan Yardımcısı Azmettin Gündüz de ”Hatay’da ciddi mobilya üretimi var. Eğer Hataylı iş adamlarımız iyi organize olabilirseler, mobilya üretimi anlamında daha iyi noktalara gelebilirler. Ayrıca, Hatay, coğrafi konum itibariyle adeta Arap ve Afrika ülkelerine açılan bir kapı gibi, dolayısıyla mobilya ihracatında önemli rol alabilir.” diye ifade etti.

BİRSİAD üyesi iş adamı heyeti adına konuşan Başkan Ali İşgören ise şunları ifade etti: ”İnegöl’e gelmekten dolayı çok mutluyuz. Dostluk Köprüsü'nün ikinci ayağını tesis etmek için buradayız. Bizim bu ziyaretimiz gelecekte her iki kentin kaynaşmasına, ekonomik ve yatırım anlamında ortak hareket etmesine vesile olacağına yürekten inanıyorum.”
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.