SON DAKİKA
Hava Durumu

İnegöl'ün 'En'lerine vefa

Bursa'nın İnegöl ilçesini Türkiye ve dünya sathında tanıtan 17 ünlü isme Vefa plaketleri verildi.     17 KİŞİYE VEFA PL

Haber Giriş Tarihi: 20.12.2015 13:53
Haber Güncellenme Tarihi: 20.12.2015 14:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
İnegöl'ün 'En'lerine vefa
Bursa'nın İnegöl ilçesini Türkiye ve dünya sathında tanıtan 17 ünlü isme Vefa plaketleri verildi.
 

 
17 KİŞİYE VEFA PLAKETİ
Gecede, AK Parti Bursa eski Milletvekili Sedat Kızılcıklı, MHP Bursa eski Milletvekili Burhan Orhan, Refah Partisi Bursa eski Milletvekili Dr. Ahmet Sünnetçioğlu, İnegöl'ün yetiştirdiği milli futbolcular İsmail Güldüren ve Ayhan Akman, Öykücü Yazar Cemil Kavukçu, TRT Sanatçısı Memduh Cumhur, Psikolog Prof. Dr. Adnan Erkuş, Diş Hekimi ve Eğitimci Prof. Dr. Mustafa Ülgen, Emekli Eğitimci ve İmam Hatip Lisesi Kurucu Müdürü Nusret Vardar, İnegöl Belediyesi eski Başkanı Refik Tabakoğlu, 3. Ana Jet Üst Komutanı Tümgeneral Haluk Şahar, Hürriyet Gazetesi Spor Yazarı ve Süper Lig Spor Muhabiri İsmail Er, Ressam ve Keçe Sanatçısı, Küresel Mirası Taşıyıcı Sanatçı ödülünü alan Mükerrem Turhan, İnegölspor eski Başkanlarından ve İnegöl Müzik Derneği Kurucu Yöneticisi Fikri Bayraktar ve Sporcu Nihat Güner'e vefa plaketleri verildi.

 
"MEVLANA'NIN ÖĞÜDÜNÜ DÜSTUR EDİNDİK"
Konuşmasına, Mevlana'nın sözü ile başlayan İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, "Mevlana der ki; 'dostlarını daima vefa ile hatırla can, arayan sen ol, bulan sen. Tanıyan sen ol, kucaklayan yine sen. Kula vefası olmayanın hakka vefası olmaz.' 742'nci vuslat yıl dönümünde saygıyla andığımız Hz. Mevlana'nın bu öğüdünü kendimize düstur edinerek iki yıldır dostlarımızı anmak için burada toplanıyoruz. Geçen yıl 1'incisini yapmıştık. Ben burada doğmuş, büyümüş bir kardeşiniz olarak şehrimle gururlanıyorum. Allah'a şükürler olsun ki biz paşalar da yetiştirmişiz, siyasetçiler de yetiştirmişiz, biz devlet adamları da yetiştirmişiz, bürokratlar da yetiştirmişiz. Velhasıl İnegöl olarak mobilya ve köftede nasıl ün salmışsak, inanıyorum ki bu değerli büyüklerimizle ünümüz daha da artacak. Vefa İstanbul'da bir semtin ya da bozacının adı değil. Vefa gerçekten önemli. Keşke onlarla daha fazla buluşabilsek ama hepsi üst düzey görevlerde. Belki İnegöllü olsa da programı her zaman uymayanlar var. Ben hepsine çok teşekkür ediyorum. 8 ayrı okulda çocuklarımızla bir araya geldiler. Gerçekten bu devirde çocuklarımızın rol modelle ilgili büyük sıkıntısı var. Hepsi ayrı ayrı bir değer ve tecrübelerini, bilgilerini çocuklarımızla paylaştılar" dedi.

 
"BENİM İÇİN EN BÜYÜK ONUR İNEGÖLLÜ OLMAK"
İnegölspor eski Başkanı ve İnegöl Müzik Derneği Kurucu yöneticisi Fikri Bayraktar ise, "Benim için en büyük onur İnegöllü olmak. İnegöl'ü çok seviyorum" derken, Ressam ve Keçe Sanatçısı, Küresel Mirası Taşıyıcı Sanatçı ödülünü alan Mükerrem Turhan, "Bu geceyi düzenleyen başta Belediye Başkanımız olmak üzere Kent Konseyine teşekkür ediyorum. Kent Müzemizde bir sergi açmıştık. Tekrar herkese teşekkür ediyorum" ifadelerini kaydetti.

 
"60 SENELİK HÜZÜN BİTTİ"
TRT Sanatçısı ve Şair Memduh Cumhur’da, "Şu an içinde bulunduğumuz İnegöl Belediyesi eski binası bizim için efsane bir binaydı. O dönemde Belediye Başkanı bizim yakınımızdı. Ben çocuk yaşlardayken teyzem, bayramda bize gelen Belediye Başkanının elini öpmemi ve okkalı harçlık vereceğini söyledi. Ben de koşarak gittim, elini öptüm ama para vermedi. Büyük bir hüzünle döndüm. Ama şimdi muhterem Belediye Başkanımızın bize lütfedeceği plaket 60 yıl önceki hüznümü ortadan kaldıracaktır" dedi.

 
"İNEGÖL'ÜN GİRİŞİMCİ RUHU"
Öykücü ve Yazar Cemil Kavukçu, Prof. Dr. Adnan Erkuş, Diş Hekimi ve Eğitimci Prof. Dr. Mustafa Ülgen, Emekli Eğitimci ve İmam Hatip Lisesi Kurucu Müdürü Nusret Vardar, MHP Bursa eski Milletvekili Burhan Orhan, İnegöl Belediyesi eski Başkanı Refik Tabakoğlu da İnegöl'deki anılarını dile getirdi. AK Parti Bursa eski Milletvekili Sedat Kızılcıklı ise, 1966 yılına kadar İnegöl'de bir lisenin dahi olmadığını hatırlatarak, son yıllarda yapılan yatırımlarla İnegöl'de önemli liselerin ve Türkiye'de tek olan bir eğitim kampüsünün yapılarak hizmete açıldığını aktardı. Refah Partisi Bursa eski Milletvekili Dr. Ahmet Sünnetçioğlu ise İnegöl'ün girişimci ruhunun altını çizdi.
"VEFA, BEDAVAYA SATILAN ANCAK BÜYÜK ETKİ OLUŞTURAN BİR İLAÇ"
3. Ana Jet Üst Komutanı Tümgeneral Haluk Şahar, "İnegöl deyince Bursa'da inip İskender yiyip daha sonra yürüyüp İnegöl'e gelip, İnegöl köftesini de yedikten sonra Süleymaniye mahallesinde Boşnak böreğini yemek aklıma gelir. Kalbimde her zaman İnegöllü olmanın vermiş olduğu mutluluğu ve hazzı her yerde yaşıyorum. Vefa bence bütün dükkanlarında, raflarında olan ve bedavaya satılan ancak onu alıp hastasına verdiğinizde büyük etki oluşturan bir ilaç. Vefa, verene bir şey kaybettirmeyen ama alana çok şey kazandıran bir şey. Onun için bu geceyi düzenleyenlere teşekkür ederim" dedi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.