SON DAKİKA
Hava Durumu

İnşaat Firması Bursalıları Susuz Bıraktı

Bursa’da bir inşaat hafriyatının toprak kaymasına sebep olmasıyla ana iletim hattındaki çelik boruda yırtılma meydana geldi. Yırtılmanın t

Haber Giriş Tarihi: 15.07.2013 12:47
Haber Güncellenme Tarihi: 15.07.2013 13:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bursa’da bir inşaat hafriyatının toprak kaymasına sebep olmasıyla ana iletim hattındaki çelik boruda yırtılma meydana geldi. Yırtılmanın tamiri için yarın saat 20:00’a kadar Yıldırım, Osmangazi, Nilüfer ve Mudanya ilçelerinde su kesintisi uygulanacağı bildirildi. 


Bursa Büyükşehir Belediyesi BUSKİ Genel Müdürlüğü Dobruca İçme Suyu Arıtma Tesisleri’nden çıkan C2 borusunun geçtiği Dobruca Caddesi Çakaldere Mevkiinde öğle saatlerinde ana yola bitişik bir inşaatın hafriyatının sebep olduğu toprak kayması nedeniyle, ana iletim hattındaki çelik boruda yırtılma meydana geldi. Yırtılmanın tamiri için ana boru hattındaki bütün içme suyunun boşaltılması gerektiğinden, gerekli kaynak tamirinin yapılmasına akşam saatlerinde başlandı. Ayrıca Osmangazi Belediyesi ve BUSKİ Genel Müdürlüğü ekiplerince toprak kaymasının sebep olduğu inşaat hafriyat sahasına zemin sağlıklaştırma dolgu çalışmaları başlatıldı. Hattaki tamiratın 15 Temmuz Pazartesi günü saat 20:00’a kadar tamamlanması ve şehre tekrar suyun verilmesi planlanıyor.
Çalışmalar kapsamında Yıldırım ve Osmangazi İlçesi Ankara-İzmir yolu altında kalan kısımlar ile Osmangazi Dikkaldırım mevkii, Beşevler ve İhsaniye hariç Nilüfer’in tamamı ve Mudanya ile Güzelyalı bölgeleri ve civarları su kesintisinden etkilenecek. Vatandaşların bu kesintiden en az şekilde etkilenmeleri için gerekli tedbirleri almaları, çalışmaların erken bitmesi durumunda hatta hemen su verileceğinde musluklarını kapalı konumda tutmaları gerektiği belirtildi.
Konuyla ilgili açıklama yapan BUSKİ Genel Müdürü İsmail Hakkı Çetin Avcı, “Yan taraftaki hafriyat firması yaptığı çalışmalar esnasında çelik boruda bir yırtılma meydana geldi. Daha sonra su tahliyesi yapmak zorunda kaldık. Gece yarısına kadar işlem yapacağız. Tekrar borular suya dolacak. Bursa’nın bazı yerlerinde 1 günlük su kesintisi olacak” şeklinde konuştu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.