SON DAKİKA
Hava Durumu

İnşaat sektöründe dayanışma vurgusu

İnşaat Müteahhitleri Sanayici ve İş Adamları Derneği (İMSİAD) ile Hürriyet Emlak Projeland tarafından düzenlenen toplantıda konuşan İ

Haber Giriş Tarihi: 28.10.2018 16:35
Haber Güncellenme Tarihi: 28.10.2018 18:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
İnşaat sektöründe dayanışma vurgusu
İnşaat Müteahhitleri Sanayici ve İş Adamları Derneği (İMSİAD) ile Hürriyet Emlak Projeland tarafından düzenlenen toplantıda konuşan İMSİAD Yönetim Kurulu Bakanı Mustafa Andıç, “İnşaat sektöründe dayanışmayı arttırmak fayda sağlayacaktır” dedi.
İMSİAD ile Hürriyet Emlak Projeland tarafından düzenlenen ve İMSİAD üyesi müteahhitlerin katıldığı ‘konut projelerinde dijitalde yaratılan ilgiyi satışa dönüştürmenin yolları’ konulu toplantının açılış konuşmasını yapan İMSİAD Yönetim Kurulu Bakanı Mustafa Andıç, “İnşaat sektörü, ödediği vergi ve harçlardan, sağladığı istihdama kadar yarattığı tüm katma değer ile Bursamız ve ülkemiz ekonomisi için yılmadan çalışan sektörlerden biridir.” dedi. Andıç, “Ülkemiz için böylesine önemli bir sektör olan inşaat sektöründe hâlihazırda maliyetlerde artış, satışlardaysa düşüş görmekteyiz. Bu tablo bizleri içinden geçtiğimiz bu zor dönemde, inşaata üretim yapan sanayiciler ve malzeme satıcılarıyla gayrimenkul geliştiriciler arasında işbirliğini daha da arttırmaya yönlendirmektedir. Karşılıklı işbirliği ve kazan-kazan esasına göre birbirinin ayrılmaz parçası olan, inşaata üretim yapan sanayiciler ve malzeme satıcıları ile biz gayrimenkul geliştiriciler arasındaki dayanışmanın arttırılması, bugün ve gelecekte sektörümüz için büyük bir fayda sağlayacaktır” şeklinde konuştu.
“KENTSEL DÖNÜŞÜM DÜĞÜM ÇÖZÜLECEK”
İMSİAD’ın önümüzdeki aylarda resmi açılışı yapılacak olan yeni ofisini değerlendiren İMSİAD Başkanı Mustafa Andıç: “Yaşam boyu eğitimi destekleyebilmek için, kendi seminer salonumuza sahip olacağımız yeni dernek merkezimizde, hem üyelerimizin, hem üyelerimizin çalışanlarının, hem de olabildiğince taşeronlarımızın eğitim ihtiyaçlarını daha kolay şekilde karşılayabileceğiz. Ayrıca yeni İMSİAD merkezimizde yerli firmalarımıza AR-GE çalışmalarını, ürünlerini, hizmetlerini tanıtıma olanağı vererek, sektörümüzün kendisini sürekli güncelleyebilmesine olanak sağlamayı hedefliyoruz” ifadelerini kullandı. Andıç “Bursa’mızın ve sektörümüzün kanayan yarası haline gelmiş olan kentsel dönüşümde büyük uzlaşma artık, Bursa Büyükşehir Belediye Bakanımız Sayın Alinur Aktaş’ın değerli çalışmalarıyla son halini alacaktır. Konunun hassasiyetine binaen, kendilerinin bir Bursa sevdalısı olarak, en kısa sürede Bursa’mızın kentsel dönüşüm düğümünü çözeceğine inancımız tamdır.” (Bülten)
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.