SON DAKİKA
Hava Durumu

'İpek böceği' ihalesinde itiraz!

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin tramvay hattını Kent Meydanı'ndan Yalova Yolu'ndaki Şehirlerarası Otobüs Terminali'ne uzatma projesi, ihaleye y

Haber Giriş Tarihi: 21.07.2015 11:32
Haber Güncellenme Tarihi: 21.07.2015 12:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
'İpek böceği' ihalesinde itiraz!
Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin tramvay hattını Kent Meydanı'ndan Yalova Yolu'ndaki Şehirlerarası Otobüs Terminali'ne uzatma projesi, ihaleye yapılan itiraz sebebiyle sarkma noktasına geldi.
Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından ihaleye açılan tramvay hattının Kent Meydanı'ndan Yalova Yolu'ndaki Şehirlerarası Otobüs Terminali'ne uzatma projesine 13 firmanın katılmıştı. Bursalı Öztimurlar'ın yan şirketi KMN'nin kazandığı T-2 ihalesine iştirakçilerden GCF-Peker İnşaat ortak girişimi ile Ultra Teknoloji firması itiraz etti. İtiraz sebebiyle ihale sürecinin tamamlanması zaman alacağı gibi, hedeflenen işe başlama ve bitirme takviminin de sarkabileceği ifade edildi. 133 milyon 663 bin liralık en düşük teklifle Bursalı KMN firmasının kazandığı ihaleye Ultra Teknoloji şirketi 133 milyon 836 bin lira, GCF-Peker konsonsiyumu ise 158 milyon 494 bin 376 lira teklif vermişti. Projenin yaklaşık maliyeti ise 211 milyon lira olduğu açıklandı.
173 bin liralık farkla işi kaybeden Ultra Teknoloji ile daha alt sıralardaki GCF-Peker ortaklığının KİK'e yaptığı itirazın nasıl sonuçlanacağı merak konusu oldu. Çünkü KİK'in vereceği karara göre ihalenin seyri şekillenmiş olacak. KİK itirazı haklı bulursa, ihale ya iptal edilecek ya da itirazcı şirketlerinden birine verecek.
Benzer bir itiraz sıkıntısı Büyükşehir Belediyesi'nin Timsah Arena Stadı ile yapımı süren Büyükşehir Belediye Sarayı inşaatında da yaşanmış, her iki büyük proje de bu yüzden sarkmıştı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.