SON DAKİKA
Hava Durumu

İpekböceği raya indi

Bursa Büyükşehir Belediyesi ile Durmazlar Makine tarafından üretilen Türkiye’nin ilk yerli tramvayı ‘ipekböceği’ raya indi. 

Haber Giriş Tarihi: 27.12.2012 11:55
Haber Güncellenme Tarihi: 27.12.2012 12:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bursa Büyükşehir Belediyesi ile Durmazlar Makine tarafından üretilen Türkiye’nin ilk yerli tramvayı ‘ipekböceği’ raya indi. 


Türkiye’nin ilk yerli tramvayı olan ‘İpekböceği’ Avrupa akredite mühendislik kuruluşlarının testlerinden başarıyla geçti. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin en önem verdiği proje olan yerli tramvay üretim aşamasını tamamladı. İpekböceği, Burulaş’ta kurulan özel test merkezinde raya indirildi. İpekböceği’nin üretim sonrası tüm parçalarıyla birlikte uluslararası testleri de geçti. Türkiye’nin ilk yerli tramvay olan İpek Böceği’nin ilk test sürüşünü Başbakan Recep Tayyip Erdoğan yapacak. Ocak 2013’te gelmeyi planlayan Başbakan Erdoğan, ilk yerli tramvayı Bursa caddelerinde sürecek.

İPEKBÖCEĞİNİN TEKNİK ÖZELLİKLERİ
Durmazlar Makine bünyesinde üretimi devam eden tramvay, 205´i ayakta olmak üzere 277 yolcu kapasiteli, 5 kabinli çelik kasa, 4 mafsallı esnek tip, renkli cam, alev korumalı kompozit kaplamalı klimalı olarak üretiliyor. Normal yüklü durumda 48 ton olan aracın ağırlığı, yüklü durumda 60 tona ulaşıyor. Toplam 400 kw motor çekiş gücüne ve yüzde 8,6 eğim tırmanabilme performansına sahip araçta, lazer donanımlı, LCD dokunmatik ekranlı elektronik kontrol sistemi bulunuyor. Konfor ve güvenlik donanımları açısından en son teknolojiyle donatılacak tramvayların motorlu çekiş sistemine ilişkin elektronik kartları Siemens firmasından karşılanıyor.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.