SON DAKİKA
Hava Durumu

İş dünyası işsizliğin düşmesinden memnun

Bursalı iş adamları işsizliğinden düşmesinden memnun.

Haber Giriş Tarihi: 16.10.2012 16:11
Haber Güncellenme Tarihi: 16.10.2012 17:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/



Bursalı iş adamları işsizliğinden düşmesinden memnun.





Anadolu Sanayici ve İşadamları Derneği (ANASİAD) Genel Başkanı Eyüp Kutlucan, işsizliğin bu yılın temmuz döneminde bir önceki yılın aynı dönemine göre 0,7 puan azalmasının hükümetin uygulamaya koyduğu yatırım teşvikleri sayesinde olduğunu söyledi. Kutlucan, Türkiye nüfusunun her yıl arttığını, bu sebeple yeni iş sahalarına ihtiyaç olduğunu belirterek, "Sanayici ve işadamları olarak istihdamın artması en çok bizi sevindiriyor. AB'de sabit nüfusa rağmen kriz yüzünden işsizlik artarken, bizde azalması ekonominin doğru yönetildiğini gösteriyor" dedi.

Kutlucan, Türkiye'de işsizlik meselesi olmadığını, asıl meselenin iş beğenmeme olduğunu belirterek, "İddia ediyorum herkes için iş var. Ne var ki işsiz olduğunu iddia edenlerin büyük bölümü iş beğenmediği için çalışmıyor. Yüksek maaş ve rahat edebilecekleri iş arayanlar işsizlerden çok" dedi.

İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) Başkanı Metin Anıl, TÜİK'in açıkladığı temmuz dönemine ait işsizliğin geçen yılın aynı ayına göre 0,7 puan azalmasının sevindirici bir gelişme olduğunu söyledi. İşletmelerin kâr etmemesi durumunda yeni yatırım yapamayacaklarına dikkat çeken Metin Anıl, "Özel sektör kâr edemezse yeni yatırımlar yapamaz. Bu da uzun vadede istihdamın sabit kalmasına hatta daralmasına yol açar. Ekonomi yönetiminden beklentimiz işletmelerin kr edebilmesi için tedbirler almasıdır" diye konuştu.

Palet Sanayicileri Derneği (TAPSİAD) Başkanı Akın Balcıoğlu da, TÜİK'in temmuz ayı işsizlik rakamlarını sevindirici bulduklarını söyledi. Balcıoğlu, "Temmuzda geçen yıla göre istihdamın 0,7 puan artması çok olumlu bir gelişmedir. İstihdamı arttıran şey özel sektörün yaptığı yatırımlardır. Hükümetin yatırım teşvikleri istihdama olumlu katkı yaptı" dedi.

Açıklamasında enerji konusunda dışa bağımlı olan Türkiye'nin petrol ve doğalgazı dışarıdan ithal ettiğini vurgulayan Balcıoğlu, "Petrol ve doğalgaz satan ülkeler fiyatlarını arttırınca kaçınılmaz olarak bizde de zam yapılıyor. Enerjiye yapılan zamlar da maliyetlere yansıyor. AB'deki krizin etkisi ile maliyetlerdeki artışları fiyatlarımıza yansıtamıyoruz. Bu yüzden yeni yatımlar yapamıyoruz. Bu meseleyi çözmek için yerli enerji kaynaklarımıza daha fazla yönelmek gerekiyor. Yerli kaynak kullanımına karşı çıkılmaması gerekir. Enerji stratejik öneme sahiptir" diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.