SON DAKİKA
Hava Durumu

İşçiler patronu rehin aldı!

Bursa’da 7 ay önce kapanan bir fabrikanın işçileri, tazminatlarını alamadıkları gerekçesiyle eski patronları rehin aldı. İş yerinin iki

Haber Giriş Tarihi: 09.09.2014 11:10
Haber Güncellenme Tarihi: 09.09.2014 12:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
İşçiler patronu rehin aldı!
Bursa’da 7 ay önce kapanan bir fabrikanın işçileri, tazminatlarını alamadıkları gerekçesiyle eski patronları rehin aldı. İş yerinin iki çıkış kapısı önünde bekleyişlerini sürdüren işçiler, haklarını alana kadar patronlarını dışarıya çıkarmayacaklarını ifade ettiler.

 
Edinilen bilgiye göre, merkez Nilüfer ilçesinde bulunan Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi’ndeki (DOSAB), bir fabrika 7 ay önce sahipleri tarafından kapatıldı. Yaklaşık 130 işçinin çalıştığı ve bir süre sonra satılan fabrika sahiplerinin işçilere tazminatlarını ödemediği iddia edildi. Bir süredir Türk-Metal Sendikası aracılığıyla iş yeri sahipleri ile görüşmelerini sürdüren çalışanlar, 7 aydır bir sonuç alamadı. Geçtiğimiz hafta bugünden için ödemelerinin yapılacağının sözünü alan işçiler, fabrika önüne geldi ancak 5 saat süren görüşmeler yine sonuçsuz kaldı.
FABRİKANIN ÇIKIŞ NOKTALARINI TUTTULAR
Bunun üzerine işçilerde, fabrikanın iki çıkış noktasını da tutarak haklarını alana kadar eski patronlarını dışarıya çıkarmama karar aldı. Yaklaşık 100 dolayındaki işçinin fabrika önünde bekleyişi sürerken, işçiler, haklarını alana kadar fabrika önünde duracaklarını ve patronlarının dışarı çıkmasını engelleyeceklerini söyledi. ‘İşçiyiz, haklıyız, kazanacağız’, ‘Hakkımızı almadan buradan çıkış yok’ şeklinde slogan atan işçiler, fabrika önünde ki bekleyişlerini sabaha kadar sürdürebileceklerini ifade ettiler.
“PARAYI ALMADAN ÇIKMAYACAĞIZ”
Türk-Metal Sen Osmangazi Şube Başkanı İsmail Cirit, işçiler adına yaptığı açıklamada, “7 Mart tarihinde burada çalışan arkadaşlarımızın iş hakları fesholdu. 7 Mart tarihinden itibaren sürekli ‘Önümüzde ki ay vereceğiz’ diyerek bu zamana kadar getirdiler. ‘Makineler satılıp, paralarınız verilecek denildi’ ancak satılmasına rağmen ödenmedi. En son olarak da fabrikanın satılıp, buradan gelen parayla işçi arkadaşlara paralarının ödeneceği söylendi. İçeride bulunan 3 ortak arkadaş bize taahhütte bulundu. Fakat 1 Ağustos tarihinde fabrikanın satılmasına rağmen bizim haberimiz bile olmadı. Başka insanlardan duymasak, bizi arayan olmadı. Geçen hafta buraya geldiğimizde bize ‘3 ortak bir araya gelelim, sizlerde gelin ödeme planı ile ilgili şekil çizelim’ dediler. Fakat bugün 4-5 saatten beri görüşmelerimiz devam ediyor. Bir noktaya gelemedik. Biz de artık bu saatten sonra bu parayı almadan veya bize herhangi taahhütte bulunmadan buradan çıkmayacağız” dedi.
“GEREKİRSE SABAHA KADAR BEKLEYECEĞİZ”
İşçilerden Ali Kaya da, 26 yıldır aynı iş yerinde çalıştığını ve 100 bin liraya yakın tazminatını alamadığını belirterek, “Fabrika kapandığından bu yana çalışmıyorum. Güçlükle geçiniyorum. Okullar açıldı, masraflar arttı. Biz buraya kanundan doğan hakkımız olanı almaya geldik. İşveren bırakın ödeme yapmayı, bize yazılı bir teminat bile vermedi. Hakkımızı almadan gitmeyeceğiz, gerekirse sabaha kadar bekleyeceğiz" diye konuştu. İşçilerin tazminat alacağının 1 milyon 900 bin lira civarında olduğu belirtildi. Ayrıca, fabrikadan çıkışlarına izin verilmediği için içeride bekleyen iş yeri sahipleri de, basın mensuplarının konuyla ilgili görüşme talebini geri çevirdi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.