SON DAKİKA
Hava Durumu

İşçiler sahipsiz kaldı!

Bakan Faruk Çelik’in işsizlik üzerine açıklamalar yaptığı ve Bakan Fikri Işık’ın Hasanağa OSB’de bir otomotiv fabrikasını denetl

Haber Giriş Tarihi: 14.05.2015 15:27
Haber Güncellenme Tarihi: 14.05.2015 16:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
İşçiler sahipsiz kaldı!
Bakan Faruk Çelik’in işsizlik üzerine açıklamalar yaptığı ve Bakan Fikri Işık’ın Hasanağa OSB’de bir otomotiv fabrikasını denetlediği saatlerde, Renault’ta çalışan 500 işçinin çıkışının verileceği öğrenildi.

Canan Güleç

Türk Metal Sendikasına karşı başlatılan eyleme yanıt olarak Renault yönetimi sabah vardiyası ile bir uzlaşma toplantısı düzenledi. Toplantıdan olumlu yanıt alamayan işçiler, orta vardiya ve gece vardiyasında eylemlerini sürdüreceğini açıkladı. Toplantı nedeniyle mesai saatinden 1 saat evvel fabrikaya getirilen 4- 12 vardiyası işçilerinden bazılarının kartlarının geçersiz olduğu görüldü. Arkadaşlarının içeriye girmemesi halinde üretimi durduracağını söyleyen işçiler kapıları açtırmayı başardı. Önümüzdeki günlerde fabrikanın 5 gün izne gireceği ve dönüşte 500 kişinin işten çıkarılacağı bilgisine ulaşıldı.  Konunun muhatabı durumundaki Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ile Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık’ın Bursa’da olduğu halde yaşanan bu gelişmelere karşı sessiz kalması dikkat çekti.

BAKANLAR SUSKUN KALDI

Bakan Çelik ve Bakan Işık, otomotiv sektöründe eylemlerin yaşandığı bugün farklı programlar için Bursa’da idi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik işsizlik rakamları hakkında açıklama yaparken, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık’ın Hasanağa OSB’de bir otomotiv fabrikasını denetledi. Her iki bakan da sektörde yaklaşık 1 aydır süren eylemler hakkında suskun kalmayı tercih etti.

İŞÇİ BİRLEŞTİ: “1 KİŞİYİ DAHİ VERMEYİZ”

Sabah saatlerinde işveren- işçi görüşmesinden olumlu sonuç çıkmayınca çalışanlar 4-12 vardiyası öncesi yapılacak toplantıya katılmama kararım aldı. Gece yarısı vardiya tesliminde de içerideki işçiler fabrikayı terketmezken 12- 8 vardiyası işçileri de bahçede eylem yapacak. Bu kararlılığın üzerine renault’un 5 gün izne gireceği ve dönüşte 500 işçinin çıkışının verileceği bilgisine ulaşıldı. Kalan işçilerinin de çalıştıkları yer ve görevlerin değiştirileceği öğrenildi. Fabrika içerisinde eyleme devam işçiler, “1 kişiyi dahi vermeyiz. Eğer işten çıkarma olursa şalter indiririz” dedi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.