SON DAKİKA
Hava Durumu

İşgale karşı çıktı saldırıya uğradı!

CHP Mudanya eski İlçe Başkanı Hüseyin Ihlamur, kanunsuz işgale karşı çıktığı için Güzelyalı meydanında saldırıya uğradı. Kafasına

Haber Giriş Tarihi: 09.01.2017 11:26
Haber Güncellenme Tarihi: 09.01.2017 13:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
İşgale karşı çıktı saldırıya uğradı!
CHP Mudanya eski İlçe Başkanı Hüseyin Ihlamur, kanunsuz işgale karşı çıktığı için Güzelyalı meydanında saldırıya uğradı. Kafasına 6 dikiş atılan Ihlamur, saldırganlardan şikayetçi oldu.
Alpaslan YILDIZ

Mudanya’nın Güzelyalı Mahallesi’nde çocuk park alanı ve faaliyet gösterdiği sitenin kullanım alanını işgal eden bir lokanta, oyun parkının tamamını kendi alanına katmaya kalkınca, site sakinleri bunu engellemek için belediye ve ilgili makamlara şikâyette bulundu. Şikâyet üzerine işgal engellenirken,  lokanta çalışanları onlarca kişi önünde işgale karşı çıkanlara öncülük eden CHP eski İlçe Başkanı Hüseyin Ihlamur’a taşı sopalı saldırıda bulundu. Saldırıda kafasına darbe alan Ihlamur’un kafasına toplam 6 dikiş atıldı. Ihlamur daha sonra emniyete giderek saldırganlardan şikâyetçi oldu.

“BELEDİYE GÖREVİNİ YAPMADI”

Saldırının ardından sosyal medya hesabından olayı anlatan CHP Mudanya eski İlçe Başkanı Hüseyin Ihlamur, “Halkın malı, halkın olacak diyerek evimin parselinde bulunan çocuk park alanı ve kendime ait evimin kullanma hakkı olan sığınağın Tahir Balıkçı denen firma tarafından işgal edilmesine karşı çıkarak ilgili kurumlara itiraz dilekçeleri verdik. Bu işgali vatandaşın bildirmesine dahi gerek yoktu. Öncelikle Mudanya Belediyesi görevini tam yapmamıştır. Görevini yapmadığı gibi işgalciler korunmuştur. İşgalin yapılmaması için çevre halkı tarafından çok sayıda dilekçeler verildi. Benim ilçe başkanlığı yaptığım bilindiği için mahalle halkı benden yardım istedi. Sorumluluk duyarak gerekli yerlere bilgi ve dilekçeler verdim. Bu itirazımızı sebep gösteren işletme sahibi ve iki çalışanı evimin yakınındaki Mekan Cafe önünde üç koldan birinin elinde yaralayıcı alet olmak suretiyle saldırdılar. Yara aldığım bir saldırı oldu. Hukuki başvuruları yaptım. Bu işgal ve işgal amaçlı girişimleri olan saldırganlar, bu işgallere yardımcı ve zemin hazırlayanlar, vatandaşın yaşam hakkının sıkıntıya girmesine çanak tutan başta belediye yetkilileri mutlaka hesap verecekler. Bu planlı saldırı görgü tanığı bol olan kalabalık bir noktada gerçekleşti” dedi.

“İŞGALLER BİTECEK”

Ihlamur, bu tür işgallerin Mudanya’da biteceğini ve halkın buna gücünün yeteceğini de belirterek, “PKK' ya bilerek, bilmeden veya çıkar için destek verenler deşifre olacaktır.Bilgilerinize saygılarımla....” ifadelerini kullandı. Saldırının ardından CHP Milletvekillerinin Ihlamur’u arayarak geçmiş olsun dileklerini ilettikleri bildirildi. Öte yandan Mudanya Sivil İnisiyatifi de yayınladığı bir bildiri ile saldırıyı kınadı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.