SON DAKİKA
Hava Durumu

İŞKUR'dan engelli ve hükümlülere istihdam desteği

İŞKUR kendi işini kuran engellilere 50 bin, kendi işini kuran hükümlülere ise bürüt asgari ücretin 15 katına kadar hibe desteği sağlayacak.

Haber Giriş Tarihi: 08.11.2019 12:08
Haber Güncellenme Tarihi: 08.11.2019 14:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
İŞKUR'dan engelli ve hükümlülere istihdam desteği
İŞKUR kendi işini kuran engellilere 50 bin, kendi işini kuran hükümlülere ise bürüt asgari ücretin 15 katına kadar hibe desteği sağlayacak.

İŞKUR’dan yapılan açıklamaya göre, engellilerin mesleki eğitim ve rehabilitasyonu ile işe ve işyerine uyumlarının sağlanması, yine engelli ve eski hükümlülerin kendi işini kurmaları için hazırlanacak projelere; “Engelli Çalıştırmayan İşverenlere uygulanan İdari Para Cezalarını Değerlendirmeye Yetkili Komisyon Fon” kaynağından hibe destek verileceği bildirildi.

Kurumdan yapılan açıklamanın ayrıntıları şöyle: “

Proje çağrısında birçok destek başlığı bulunmaktadır:

*Engelli Kendi İşini Kurma Projeleri: Engellilerin kendi işini kurmalarına yönelik projeler; toplam 50.000.- TL ye kadar hibe kapsamında desteklenmektedir.

*Eski Hükümlü Kendi İşini Kurma Projeleri:  Engellilerin kendi işini kurmalarına yönelik projeler; brüt asgari ücretin 15 katına kadar hibe kapsamında desteklenmektedir. Engellilere yönelik çalışma yapan bütün sivil toplum kuruluşları, işyerleri, üniversiteler, belediyeler ve kamu kurumları ile kendi işini kurmak isteyen engelliler ve eski hükümlüler projelerini 18 Aralık 2019 tarihine kadar hazırlayıp Bursa Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüklerimize elden veya posta yoluyla teslim edebilirler. İlgililer; başvuru rehberi, başvuru formu ve eklerine www.iskur.gov.tr adresinden ulaşılabilecek ve İŞKUR Bursa Proje Ofisinden gerekli destek alınabilecektir. “

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.