SON DAKİKA
Hava Durumu

İslam İşbirliği Teşkilatı üyesi ülkelerin öğrencilerine staj imkanı…

İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) üyesi ülkeler arasında başlatılan ve Teşkilat üyesi ülkelerin gençlerinin başka bir İTT üyesi ü

Haber Giriş Tarihi: 18.12.2018 12:08
Haber Güncellenme Tarihi: 18.12.2018 14:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
İslam İşbirliği Teşkilatı üyesi ülkelerin öğrencilerine staj imkanı…
İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) üyesi ülkeler arasında başlatılan ve Teşkilat üyesi ülkelerin gençlerinin başka bir İTT üyesi ülkede staj yapmasına imkan sağlayan İslam İşbirliği Teşkilatı Uluslararası Staj Programı (OIC Intern) Bursa’da tanıtıldı.
BEBKA tarafından düzenlenen ve Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nın ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıda, İslam İşbirliği Teşkilatı’na üye ülkelerin vatandaşı olan 30 yaşın altındaki lisans (en az 3. Sınıf), yüksek lisans, doktora öğrencisi olan gençlere yönelik, 30-90 gün arasında staj imkanları ele alındı. SESRIC Genel Direktörü Büyükelçi Musa Kulaklıkaya ile SESRIC Temsilcileri, Bursa Vali Yardımcısı Mustafa Gündoğan, Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, Bursa Teknik Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hamdi Öğüt, BTSO YK Üyeleri ve Konsey Başkanları yanı sıra Ensar Vakfı Genel Müdürü Hüseyin Kader ile BEBKA Genel Sekreteri İsmail Gerim’in katıldığı toplantıda, İslam İşbirliği Teşkilatı’na bağlı Ankara merkezli İslam Ülkeleri İstatistik, Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar ve Eğitim Merkezi (SESRIC), Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı, TOBB, Ensar Vakfı, Mental HR-Consultancy, MÜSİAD, Uluslararası Öğrenci Dernekleri Federasyonu (UDEF) tarafından birlikte sürdürülen ve henüz başlangıç aşamasında olan proje kapsamında yapılabilecek çalışmaları değerlendirildi.
"Öğrencilere eğitim süreci boyunca program kapsamında destek verildi"
İTT üyesi ülkelerden 100 binden fazla yabancı uyruklu öğrencinin Türkiye’de eğitim görmekte olduğu kaydedilen toplantının açılışında konuşan SESRIC Genel Direktörü Büyükelçi Musa Kulaklıkaya, bu öğrencilere eğitim süreci boyunca program kapsamında destek verildiğini belirtti. Kulaklıkaya, eğitim süreci sonrasında ise öğrencilerin staj yaptıkları Türk firmalarında kalmaları veya ülkelerine dönmeleri halinde Türk firmaları ile kontaklarını sürdürmeleri yönünde yapılanları ifade etti. Proje hakkında değerlendirmelerde bulunan BEBKA Genel Sekreteri İsmail Gerim, “Yabancı öğrencilerin Türkiye sosyolojisi ve ekonomik yapısına entegre edilmesi anlamında geliştirilen bu proje İslam İşbirliği Teşkilatı üyesi ülkeler arasındaki ekonomik işbirliğini daha artırmaya yönelik bir fırsattır. Yabancı öğrencilerin teoride öğrendikleri bilgileri firmaların bünyelerinde staj yaparak pratiğe dökmeleri anlamında oldukça önemli” dedi. Toplantı sonunda, bilgilendirmeye katılan üniversiteler ile firmalarında yabancı öğrencilere staj imkanı sunabilecek sanayicilerin iletişim bilgilerinin alınarak proje yetkililerine aktarılmasına karar verildi. SESRIC Genel Direktörü Büyükelçi Musa Kulaklıkaya ile SESRIC Temsilcilerinden oluşan heyet toplantıdan önce Bursa Valisi Yakup Canbolat’ı da makamında ziyaret ederek çalışmaları hakkında bilgi verdiler. (Bülten)
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.