SON DAKİKA
Hava Durumu

İsmail Hakkı Edebali yola çıktı

Haber Giriş Tarihi: 23.10.2013 12:28
Haber Güncellenme Tarihi: 23.10.2013 13:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
İsmail Hakkı Edebali yola çıktı
 AK Parti Teşkilat Başkanı İsmail Hakkı Edebali 31 Ekim'de Yıldırım Belediye Başkanlığı için aday adaylığını ilan edecek.

Yıldırım Belediye Başkanlığı için Ak Parti Bursa Teşkilat Başkanı İsmail Hakkı Edebali’nin aday adaylığını açıklayacağı öğrenildi. Edinilen bilgiye göre Edebali, 31 Ekim 2013 Perşembe günü saat 11:00'de Yıldırım İlçe Teşkilatı’nda düzenlenecek bir toplantıyla aday adaylığı kamuoyuna duyuracak. Edebali’nin aynı gün partideki görevinden istifa edeceği de ifade ediliyor.

“BİRİKİMLERİMİZLE YILDIRIMLILARA HİZMET ETMEYİ İSTİYORUZ”

Konuyla ilgili olarak Yenieksen’e değerlendirmede bulunan Edebali şunları kaydetti:

“Mesleki bilgi birikimimiz ve siyasi tecrübemizle Yıldırımlılara hizmet etmeyi planlıyoruz. Malum, iktidarımızın üçüncü döneminde ana tema değişim. Yıldırım ilçemiz, iki dönem boyunca AK Partili kadrolar aracılığıyla güzel hizmetler aldı. Şüphesiz devlet hizmetlerinde olduğu gibi AK Parti’de de devamlılık esas ve biz hizmeti kendi içimizde bir bayrak yarışı olarak değerlendiriyoruz. Yıldırım’da mevcut problemlere, birikim ve tecrübemizle oluşturduğumuz güzel yaklaşımlarımızla çözüm olmak niyetiyle yola çıktık. Umarım bu kararımız hem Yıldırım hem de tüm Bursa’mız için hayırlı olur.”

 

İsmail Hakkı Edebali

1966 Ağrı doğumlu…

1986’da Ağrı İmam Hatip Lisesi’ni tamamlayan İsmail Hakkı Edebali, 1990’da Fırat Üniversitesi Mühendislik Fakültesi, İnşaat Mühendisliği Bölümü’nden mezun oldu.

Okan Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde “Yerel Yönetimler” ve “Uluslararası İlişkiler” konusunda yüksek lisans yaptı.

Edebali, Yüksel Lisans tezini yine aynı üniversitede ‘Avrupa Birliği Sürecinde Yerel Yönetimlerde Kentsel Dönüşüm’ başlığıyla verdi.

2012’deki Genel Kurul’da İnşaat Mühendisleri Odası Genel Merkez delegesi seçilen İsmail Hakkı Edebali, Uludağ Üniversitesi Felsefe Grubu üyesi.

Edebali, mesleğinde ‘Yapım Yönetimi’ konusunda ‘Yetkin Mühendislik’ unvanına sahip. Edebali, aynı zamanda, yine mesleğindeki bilgi birikimi ve tecrübesi gereği ‘Proje Denetçisi’ belgesi de taşıyor.

Quantum Fiziği ve Düşünce Tekniği konusunda çeşitli eğitim programlarına eğitmen olarak katılan Edebali‘nin bu alanda yayınlanmış birçok makalesi de bulunuyor.

Edebali, 1988’den bu yana ailesiyle birlikte Bursa’da yaşıyor…

İsmail Hakkı Edebali, siyasete 1992’de Refah Partisi Yıldırım İlçe Yönetimi’nde başladı. 2001’de AK Parti Nilüfer Kurucu İlçe Yönetimi’nde görev aldı. 2002 Genel Seçimleri’nde Nilüfer İlçe Seçim Koordinasyon Merkezi (SKM) Başkanlığı görevini üstlendi.

2002-2004’te ise yine Nilüfer İlçe Teşkilat Başkanlığı görevinde bulundu.

2009’da 3. Olağan İl Kongresi’nde İl Yönetim Kurulu’na seçilen Edebali, 2010’da Sedat Yalçın’ın İl Başkanlığı’nda atanan İl Yönetimi’nde de İl Yerel Yönetimler Başkanlığı görevini üstlendi.

Edebali, 2011 Ocak ayında ise İl Teşkilat Başkanlığı’na atandı.

12 Haziran 2011 Genel Seçimleri’nde İl SKM Başkanlığı görevinde bulunan Edebali, 22 Nisan 2012’deki 4. Olağan İl Kongresi’nin ardından, İl Yönetim’ne seçildi ve İl Teşkilat Başkanlığı görevine getirildi.

Halen bu görevini sürdüren İsmail Hakkı Edebali, orta düzeyde Almanca ve Arapça biliyor.

Edebali, evli ve 3 çocuk babası.

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.