SON DAKİKA
Hava Durumu

İsmimizi okuldan silin!   

Gülen Örgütü'ne bir dönem yüklü bağışlar yapan iş adamı Feridun Kahraman paralel yapının gerçek yüzünü gördü. Kahraman, bağışlarıyla

Haber Giriş Tarihi: 27.05.2015 15:27
Haber Güncellenme Tarihi: 27.05.2015 16:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
İsmimizi okuldan silin!   
Gülen Örgütü'ne bir dönem yüklü bağışlar yapan iş adamı Feridun Kahraman paralel yapının gerçek yüzünü gördü. Kahraman, bağışlarıyla yapılan okullardan ailesinin isimlerinin çıkarılması için hukuki süreç başlattı.

Sabah Gazetesi Bursa Büro Şefi Tuna Çam’ın haberine göre; Bursa'nın tanınmış iş adamlarından Feridun Kahraman, geçmişte yaptırdığı ve Gülen Örgütü'nün eğitim alanında faaliyet gösteren firmalarına bağışladığı okulların isminin değiştirilmesi için çalışma başlattı. Avukatı aracılığıyla İl Milli Eğitim ve valiliğe başvuran Kahraman, paralel yapıya hizmet eden Silm Eğitim Tesisleri İşletme ve Ticaret Anonim Şirketi'ne ihtar çekerek, babasının ve annesinin ismini verdiği okulların adlarını değiştirilmesini istedi. İşadamının babasının ismini taşıyan Rafet Kahraman Lisesi bir dönem paralel yapının üssü konumundaydı ve tüm toplantılar burada yapılıyordu. Gülen Örgütü'ne bir zamanlar yüklü bağışlar yapan işadamı Ferudun Kahraman, 17 ve 25 Aralık'ta yaşanan darbe girişiminin ardından paralel yapının gerçek yüzünü gördü. Bu zamana kadar 10 milyon dolardan fazla maddi yardımda bulunduğunu söyleyen Kahraman, örgütün hizmet hareketi olmadığını anlayınca bağışı kesti. Kendisine yönelik "Bugünler geçecek tekrar eski gücümüzü kazanacağız. Yardımı kesme" telkinlerine aldırmayan Kahraman, önce önemli görevler aldığı TUSKON çatısı altında faaliyet gösteren Bursa Girişimci İşadamları Derneği'nden istifa etti. Eğitime sağladığı katkıyla tanınan işadamı Ferudun Kahraman, babası ve annesi adına yaptırdığı okulları Bursa Nilüfer Eğitim Kurumları'na bağışladı. İşadamının bağışladığı okulları kolej olarak paralı eğitimde kullanan örgüt, ayrıca bu okullarda sohbet toplantıları düzenledi. Darbe girişiminin ardından örgütün gerçek yüzünü gören Ferudun Kahraman, anne ve babasının ismini taşıyan okulların paralel yapıya hizmet amaçlı kullanılmasına gönlü razı olmadı. Avukatı aracılığıyla girişimlerde bulunan Kahraman, okulların isimlerini değiştirilmesi için hukuki süreci başlattı.

AVUKATI İHTARNAME GÖNDERDİ

İşadamının avukatı İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Valiliğe başvuruda bulunduktan sonra okulları kullanan şirkete ihtarname gönderdi. "17 Aralık'tan sonra meydana gelen olaylardan müvekkilim ve ailesi son derece rahatsızlık duymuştur" denilen ihtarnamede Kahraman ailesinin isim ve soy isimlerinin bundan sonra bu okullarda kullanılmaması aksi takdirde yasal yollara başvurulacağına yer verildi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.