SON DAKİKA
Hava Durumu

İspanya'da Bursa rüzgarı

Bursa iş dünyası temsilcileri, BTSO’nun Küresel Fuar Acentesi ve UR-GE projeleri kapsamında uluslararası alanda en büyük tekstil ve konfek

Haber Giriş Tarihi: 25.06.2019 15:00
Haber Güncellenme Tarihi: 25.06.2019 16:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
İspanya'da Bursa rüzgarı
Bursa iş dünyası temsilcileri, BTSO’nun Küresel Fuar Acentesi ve UR-GE projeleri kapsamında uluslararası alanda en büyük tekstil ve konfeksiyon makineleri fuarı olarak kabul edilen ITMA – Barcelona’ya 160 kişilik heyetle katıldı.
Türkiye’nin kalkınma hedeflerinde lider şehirlerden biri olan Bursa, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) ile dünya pazarlarına açılmayı sürdürüyor. Oda tarafından hayata geçirilen Küresel Fuar Acentesi, Ticari Safari, UR-GE ve kümelenmeler ile nitelikli fuar organizasyonları gibi projelerin önemli katkısıyla 2018 yılını 14,9 milyar dolarlık rekor ihracatla kapatan Bursa, yurt dışı iş gezisi organizasyonlarıyla dış ticaretini yeni bir eşiğe taşımayı hedefliyor. BTSO, Küresel Fuar Acentesi ve tekstil sektöründe hayata geçirdiği UR-GE projeleri kapsamında 160 kişiden oluşan heyeti Yenişehir Havaalanı’ndan kaldırdığı özel uçakla İspanya’nın Barcelona şehrine taşıdı.

“ÖNEMLİ BİR FIRSAT”
BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Oda olarak son 6 yılda düzenledikleri yurt dışı fuar organizasyonları kapsamında en büyük ticari ziyaretlerden birini İspanya’ya gerçekleştirdiklerini ifade etti. Başkan Burkay, “Türkiye’nin milli kalkınma hedeflerine ulaşabilmesi noktasında tekstil sektörünün üstlendiği stratejik rol, gerek ihracat gerek istihdam ve yatırım iştahıyla hepimize moral veriyor. Katıldığımız ITMA 2019 Fuarı da yeni yatırım hedefleyen ve üretim kapasitelerini artırarak global arenadaki konumlarını daha da güçlendirmek isteyen Bursalı firmalarımız için önemli bir fırsat oldu” dedi. Burkay, “Diğer taraftan üniversite – özel sektör işbirliğini kentimizde daha da güçlendirmek adına 2 üniversite rektörümüzün de üyelerimizle birlikte bu fuarda bulunmaları nitelikli üretim ve ihracat hedeflerimiz adına ayrı bir değer taşımaktadır. Fuar organizasyonumuzun Bursamız ve iş dünyamız için hayırlı ve bereketli olmasını temenni ediyorum” ifadelerini kullandı. BTSO tarafından İspanya’nın Barcelona kentine düzenlenen iş gezisi programına Küresel Fuar Acentesi kapsamında KOSGEB de destek sunuyor. Tekstil UR-GE projesi ise Ticaret Bakanlığı destekleriyle gerçekleştiriliyor. (Bülten)
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.