SON DAKİKA
Hava Durumu

'İsrail zilletini dünyaya ilan etti'

 Mavi Marmara Gemisinde bulunan İnegöllü Gönüllü İlyas Sağlam, “İsrail zilletini dünyaya ilan etti, suçluluğunu kabul etti. Müslümanlı

Haber Giriş Tarihi: 23.03.2013 12:39
Haber Güncellenme Tarihi: 23.03.2013 13:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
 Mavi Marmara Gemisinde bulunan İnegöllü Gönüllü İlyas Sağlam, “İsrail zilletini dünyaya ilan etti, suçluluğunu kabul etti. Müslümanlığında izzeti ortaya çıktı” dedi.


Saldırıya uğrayan Mavi Marmara Gemisi’nde bulunan Bursa İnegöllü üç gönüllüden birisi olan dönemin İnegöl İnsani Yardım Derneği Başkanı İlyas Sağlam, İsrail tarafından gelen özür dilenmesi ve tazminat ödemeyi kabul etme kararını İHA muhabirine değerlendirdi. Mavi Marmara Gemisi’nde İnegöl’den Fikret Bayram ve Varol Yılmaz ile birlikte bulunan İnegöl İnsani Yardım Derneği eski Başkanı İlyas Sağlam, “Buna zafer diyemeyiz ama Müslümanlığın bir başarısıdır. Filistinli kardeşlerimizin özgürlüğe kavuştuğu gün, oradaki İsrail ambargosunun kalktığı gün inşallah zaferde olacaktır. Bugün, olmayacak denen şeyler yaşandı ve İsrail özür diledi. Bu İsrail’in artık bütün dünyada suçluluğunun ispatıdır. Bundan sonra dünyada adalet varsa bu özrü mutlaka mahkemeler dikkate alacak ve ona göre karar verecektir. 31 Mayıs 2010 tarihindeki saldırıda 9 kardeşimiz şehit oldu, bir kardeşimiz o zamandan bu zamana hala yoğun bakımdan çıkmadı, bitkisel hayat yaşıyor. Allah kendisine acil şifalar versin. Orada yaşananlar, bütün dünyanın gözü önünde cereyan etti. Şükürler olsun bugün artık bir hak ortaya çıktı” dedi.

İSRAİL ZİLLETİNİ İLAN ETTİ
Özür olayını ilk duyduğundaki hislerini de dile getiren İlyas Sağlam, “İnsan bayağı garip oluyor. Gerçi bayağı bir ümidi kesmiştik. Kendi kendime ilk dediğim, İsrail sonunda zilletini dünyaya ilan etti, suçluluğunu kabul etti, Müslümanlığında izzeti ortaya çıktı. Biz şehit verdik ama Allah’ın izniyle büyük başarılar etti ettik. Bundan sonrası için şunu anladım ki; eğer insan inanırsa, eğer bir ve beraber olursa ve beraberce hareket ederse, özellikle millette destek olursa bir şeyler kazanılıyor, bir takım güçler dize geliyor demek ki, Şu kadar güçlü ülke, bu kadar güçlü ülke, bütün bunların hepsi, zamanla aşılıyor. İnşallah çabalarımızı sürdürmeye, Allah yolunda ihlasla yaptığımız hizmetlere devam edeceğiz. İnşallah alacağımız mesafeler daha çok var. Onları da Rabbim lütfetsin” diye konuştu.

TAZMİNATLAR GAZZE’YE
Sağlam, “Türkiye'nin ileri sürdüğü şartlardan birisiydi, tazminat ödenmesi. Onu da kabul ettiğini söylemiş Başbakanımıza. Tazminat ödenirse, gemide arkadaşlarla beraber sözleşmemiz vardı, onların bir kuruşuna dokunmadan hepsini Filistinli, Gazzeli kardeşlerimize ulaştıracağız. Mavi Marmara’dayken bütün arkadaşlarımızla böyle bir karar almıştık. İnegöl'deki arkadaşlarımızla böyle yapacağız” dedi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.